Inboedelverzekering, het zit zo

Heeft u geen idee wat een inboedelverzekering precies inhoudt? Of wilt u gewoon wat meer weten over de verschillende verzekeringen van tegenwoordig? Dan doet u er goed aan om dit artikel eens goed door te nemen. Wij zullen u namelijk op de hoogte brengen van de ins en outs rondom een inboedelverzekering.

Wat valt er onder een inboedelverzekering?

Wanneer u een inboedelverzekering afsluit vallen er bepaalde zaken wel en niet binnen deze verzekering. Tuinmeubelen vallen bijvoorbeeld wel in de verzekering en dat is natuurlijk mooi, want deze zijn tegenwoordig zeer gewild onder dieven en inbrekers. Dit komt doordat ze van hoogstaande kwaliteit zijn en hierdoor zal de prijs ook op een hoger niveau liggen.

Heeft u bijzondere spullen in of rondom uw woning? Dan raden wij u aan om dit te laten taxeren om bij het eventueel beschadigen of vermissen van spullen dat u weet wat de waarde ervan is. Ook sieraden zijn aparte gevallen. Deze vallen namelijk niet onder de inboedelverzekering, maar onder een kostbaarhedenverzekering. Deze verzekering zal u een veel ruimere dekking bieden en dat is natuurlijk goed wanneer u (veel) juwelen of sieraden in huis heeft.

Verschillende verzekeraars

Bent u van plan om een inboedelverzekering af te sluiten? Of wilt u graag overstappen naar een goedkopere aanbieder? Dan raden wij u allereerst aan om uw inboedelverzekering en opstalverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Op deze manier heeft alles bij één verzekeraar lopen en is het declareren een stuk gemakkelijker. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van verschillende verzekeraars kunnen er nogal eens conflicten uit voortkomen.

Bij het zoeken naar een geschikte verzekeraar raden wij u aan om een aantal betrouwbare organisaties met elkaar te vergelijken. Op deze manier heeft u een duidelijk beeld van de prijzen, de werkwijze en de voorwaarden van de verschillende aanbieders. Let echter niet altijd op de prijs, want wanneer de prijs te laag is zal er over het algemeen een addertje onder het gras zitten.