Autoverzekering afsluiten: drie soorten autoverzekeringen

Als je een autoverzekering af moet sluiten, kun je bij het selecteren van de beste autoverzekering kiezen uit drie soorten verzekeringen. Om je een duidelijk beeld te geven van de verschillende verzekeringen die je af kunt sluiten, lees je in dit artikel meer over de drie soorten autoverzekeringen waar je uit kunt kiezen bij het afsluiten van een verzekering voor jouw auto.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering, ook wel de Wettelijke Aansprakelijkheid autoverzekering genoemd, is de meest eenvoudige verzekering die je voor jouw auto af kunt sluiten. Het afsluiten van een WA verzekering is verplicht in Nederland, simpelweg omdat deze verzekering de schade vergoedt die je met jouw auto aanbrengt aan iemand anders of de auto van iemand anders. Door de verzekering verplicht te stellen, wil men voorkomen dat sommige mensen zelf de kosten van hun letsel of beschadigde spullen moeten betalen omdat de schuldige van de schade de kosten niet kan betalen. Met de WA autoverzekering ben je dus niet verzekerd voor de schade aan jouw eigen auto, maar alleen voor de schade die je bij anderen veroorzaakt.

De WA + beperkt casco autoverzekering

De tweede verzekering die je kunt kiezen bij autoverzekering afsluiten, is de WA + beperkt casco verzekering. Met deze verzekering ben je verzekerd voor de schade die je bij anderen veroorzaakt, maar ben je ook verzekerd voor (een deel van) de schade die je aan jouw eigen auto krijgt. Om erachter te komen wat er precies onder de dekking van de WA + beperkt casco verzekering valt, kun je het beste de voorwaarden van de verzekering goed doornemen.

De WA + volledig casco autoverzekering

Tot slot is er nog de WA + volledig casco autoverzekering, ook wel de allrisk autoverzekering genoemd. Kies je deze verzekering bij autoverzekering afsluiten, dan heb je ook een volledige dekking voor schade aan jouw eigen auto.

Nu je weet welke autoverzekering het beste bij je past, kan je beginnen met het vergelijken van een autoverzekering. Denk hierbij niet alleen aan de prijs, maar ook aan de diverse polisvoorwaarden.