Autoverzekering elektrische auto vergelijken

In Nederland zijn er enorm veel auto’s die dagelijks in gebruik worden genomen. Een opkomend fenomeen is de elektrische auto. Deze auto rijdt of gedeeltelijk op stroom of geheel op stroom. Deze auto’s zijn net als de traditionele brandstofauto’s verplicht om verzekerd de weg op te gaan. De elektrische auto wordt steeds populairder en men verwacht dan ook dat het aantal steeds meer toe zal nemen. De elektrische auto maakt gebruik van een accu en maakt dus ook gebruik van een acculader. Auto rijden is soms best gevaarlijk en schade zit soms maar in een klein hoekje. Een autoverzekering dekt dan eventuele ongelukken, schades of diefstallen.

Wat dekt de autoverzekering?

De autoverzekering voor de elektrische auto dekt eigenlijk hetzelfde als de normale auto. Zo biedt de autoverzekering ook pechhulp bij een elektrische storing of een lege accu. Een lege accu kan natuurlijk gemakkelijk verholpen worden met een acculader. Auto rijden gaat in de meeste gevallen ook wel goed, maar soms kan de accu sneller leeg raken onder bepaalde omstandigheden. Een autoverzekering dekt ruitschade, total loss in de eerste 3 jaar, bagage, accessoires en schadeherstel. Er zijn natuurlijk uitzonderingen waarbij de verzekering de schade niet herstelt, denk aan overmatig alcohol gebruik, het niet beschikken over een geldig rijbewijs of situaties waarbij alleen de eigen auto schade heeft.

Kies de juiste autoverzekering voor de elektrische auto

Voordat je de keuze maakt voor een autoverzekering voor je elektrische auto, is het verstandig om verschillende aanbieders van verzekeringen met elkaar te vergelijken. Er zijn best wel wat aanbieders te vinden in deze markt en dat kan soms best verwarrend zijn. Op het internet zijn genoeg vergelijkingssites te vinden of informatie te vinden, waar je meer duidelijkheid krijgt over welke verzekeringsmaatschappij het meest geschikt is voor jouw elektrische auto. vergelijk dus eerst alle aanbieders met elkaar, zodat je de juiste keuze kunt maken.