Autoverzekering vergelijken

Bij het zoeken van een autoverzekering is het vergelijken van de autoverzekering een must. Bij bijna alle verzekeraars kunt u online een autoverzekering afsluiten. De verzekeringen zijn bijna allemaal verschoven van het offline naar het online kanaal. Omdat er veel aanbieders online zijn voor autoverzekeringen maakt het lastig om een goede keuze te maken. Om het de consument makkelijker te maken kunt u gebruikmaken van een autoverzekering vergelijker. Vaak zijn de grootste partijen verzekeraars opgenomen in de vergelijkers. U kunt met een autoverzekering vergelijkingstool gemakkelijk uw autoverzekering vergelijken.

Er zijn verschillende websites ontstaan die u willen assisteren in uw zoektocht naar een geschikte verzekering. ‘1 van de grotere is Independer. Naast de grote partijen zijn er veel kleinere websites waar u gemakkelijk de autoverzekering kunt vergelijken.

Waarom vergelijken?

Vergelijken van de autoverzekering? Waarom zou u dit nu doen. Even een opsomming van de voordelen:

1. Het scheelt veel tijd

2. Het geeft overzicht van onder andere aanvullende dekkingen en eigen risico

3. De resultaten zijn toegespitst op uw eigen specifieke situatie!

U moet vaak zaken opgeven als uw adres, type auto, aantal jaren rijbewijs, aantaal schadevrije jaren, leeftijd en geslacht opgeven. Al deze zaken hebben invloed op de hoogte van uw premie. Als u deze informatie juist invult dan krijgt u een op uw situatie toegespitste schatting van de maandelijkse premie voor de autoverzekering.

Elke verzekering heeft dus een eigen premie en voorwaarden. U moet bij de vergelijker een aantal persoonlijke gegevens, zoals hierboven omschreven, indienen. U kunt op deze manier een goede verzekering vinden met een goedkope prijs. Let op dat u wel de juiste gegevens doorgeeft in de vergelijker. Anders is de prijs die u krijgt na het autoverzekering vergelijken niet compleet betrouwbaar en kunt u achteraf alsnog meer premie betalen.

Moet ik kiezen voor een WA verzekering of Allrisk?

WA of Allrisk hangt af van uw eigen voorkeuren, maar ook bijvoorbeeld van de leeftijd, type en waarde van uw auto. Auto’s ouder dan zes jaar zijn vaak niet meer de moeite waard om allrisk te verzekeren (oldtimers daargelaten). De dagwaarde van auto’s ouder dan zes jaar is vaak erg laag en rechtvaardigd de hoge premie voor een allrisk verzekering niet. U moet kijken naar wat u uitgekeerd zou krijgen bij total loss. Dit is vaak de dagwaarde. Er zijn grofweg drie typen verzekeringen beschikbaar. De verplichte WA verzekering (dekt alleen schade aan derden), de WA plus beperkt casco verzekering (dekt ook schade door diefstal, ruitbreuk, weersomstandigheden en meer) en de WA plus volledig casco verzekering (dekt ook schade veroorzaakt bij eigen auto door eigen schuld). Afhankelijk dus van de waarde van het voertuig kunt u kiezen voor één van de varianten. U kunt al deze varianten vergelijken in de autoverzekering vergelijker.