Beveilig uw inboedel tegen dieven

Veel verzekeraars stellen bepaalde eisen aan de beveiliging van uw woning, alvorens zij overgaan tot het vergoeden van (een deel van) de kosten voor de geleden schade bij een inbraak. U moet er toch niet aan denken, dat u geen vergoeding krijgt voor de waardevolle voorwerpen die uit uw woning worden meegenomen? Of voor de kosten die u heeft voor de reparatie van uw deur, raam of slot? Er zijn verschillende mogelijkheden om de beveiliging van uw woning te verbeteren! Welke sloten heeft u momenteel bijvoorbeeld op uw ramen en deuren geïnstalleerd? Heeft u al eens gedacht aan het (laten) installeren van een alarminstallatie in uw woning? Enzovoorts. Een slotenmaker kan u een beeld geven van de mogelijkheden die u heeft om de beveiliging van uw woning te verbeteren.

Zorg voor de juiste sloten op uw deuren

Een goede beveiliging van uw woning begint met het installeren van de juiste sloten op uw ramen en deuren. De beste slotenmaker bij u in de buurt zal u altijd aanraden om cilindersloten op uw deuren te installeren. Cilindersloten worden met twee en drie contactpunten aangeboden, waarbij de sloten met drie contactpunten in de deurpost de meeste zekerheid bieden. Bij deze sloten kost het namelijk meer moeite om de deur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden groter wordt voor inbrekers. Het zal immers ook uw buren op gaan vallen als onbekende mensen bij uw deur staan te rommelen.

Naast de juiste sloten voor uw deuren is het minstens net zo belangrijk om de sloten van uw ramen na te laten kijken. Op ramen wordt doorgaans gebruik gemaakt van bijzetsloten, die worden aangeboden als insteek- en oplegsloten. Het is van de dikte van uw kozijn en de manier waarop het raam geopend wordt afhankelijk, welk type sloten het meest geschikt is. Insteeksloten zijn bijvoorbeeld niet te gebruiken bij ramen met een dun kozijn.

Een extra alarminstallatie

Het installeren van de juiste sloten op ramen en deuren is een eerste stap. Wanneer u de beveiliging van uw woning echter wilt optimaliseren is het raadzaam om naast de juiste sloten ook een extra alarminstallatie te installeren. Een afgaand alarm zal inbrekers afschrikken, waardoor zij geen of minder waardevolle voorwerpen meenemen uit uw woning. Daarnaast kunt u tegenwoordig ook voor niet te veel geld een camera in de hoek van uw gang zetten. Ook hiervoor geldt dat het inbrekers afschrikt en daarbij maakt het de pakkans ook nog stukken groter.

Vergeet ook zeker de tuin niet

Veel inbrekers komen binnen via de achterdeur. Als je dus zorgt voor een goede beveiliging op je hek, is de kans kleiner dat ze kunnen vertrekken met spullen als uw tv etc. Ook is het beveiligen van uw tuinhuis erg belangrijk. Hier staan vaak meer waardevolle spullen in dan u zelf denkt. Gezien hier de sloten vaak niet heel goed zijn en in veel gevallen de deur helemaal niet op slot zit, komen de inbrekers hier heel gemakkelijk binnen.

Wij hopen dat u veel aan deze tips heeft. Natuurlijk weten wij ook dat, als een inbreker het echt op uw huis gemunt heeft, hij vaak toch wel binnenkomt. Maar door er met z’n alle zo veel mogelijk aan te doen om het te voorkomen, maken wij wel de kans op slagen kleiner.