Dit zijn de voordelen van een uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet verplicht. Als je genoeg geld hebt dan heb je deze verzekering niet altijd nodig. Verder zijn er, naast een uitvaartverzekering, ook andere manieren om een uitvaart te bekostigen. Toch heeft het afsluiten van een uitvaartverzekering ook veel voordelen.

Geen geldzorgen

Als je een uitvaartverzekering hebt, betaal je een maandelijkse premie. Vaak is dit een klein bedrag. Zo heb je de zekerheid dat er geld beschikbaar is voor je uitvaart.

Geen regelwerk

Bij een uitvaart komt veel regelwerk kijken. De uitvaartverzekeraar regelt de gehele uitvaart, inclusief al het papierwerk. De nabestaanden hoeven zich hier dus niet druk om te maken. Bovendien onderhoudt de uitvaartverzorger nauw contact met de nabestaanden. Deze helpt hen bij het maken van keuzes voor de uitvaart.

Geen belasting

Natuurlijk kun je ook gewoon zelf geld sparen. Je kunt maandelijks een bedrag op je spaarrekening storten, zodat er genoeg geld op je rekening staat als je oud bent. Maar wat als je voortijdig overlijdt? De kans is groot dat je dan niet genoeg geld hebt gespaard. Bovendien hoef je meestal geen belasting te betalen over een uitvaartverzekering. Iets dat bij spaargeld soms wel het geval is.

Geen zorgen of stress voor je nabestaanden

Een van de belangrijkste redenen om een uitvaartverzekering af te sluiten, is om je nabestaanden niet op te zadelen met geldzorgen en stress in een moeilijke periode van verlies.

Aanbieders vergelijken

Wanneer je een uitvaartverzekering wilt afsluiten, is zinvol om eerst de aanbieders met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk tientallen verzekeraars die een uitvaartverzekering aanbieden. Je kunt al goed verzekerd zijn voor een bedrag van vijf euro per maand. Meer weten? Vergelijk de uitvaartverzekeringen dan met elkaar. Door dit te doen, vind je de uitvaartverzekering die aan jouw wensen voldoet.