Hoe sluit ik verstandig een dierenverzekering af?

Hoe sluit ik verstandig een dierenverzekering af?

Veel mensen vinden het lastig, en dat is ook niet zo gek, om een dieren te verzekeren. Wat zijn precies de mogelijkheden en is het de maandelijkse kosten waard? Deze vragen komen over het algemeen meteen op bij mensen wanneer er gesproken wordt over een dierenverzekering. Maar in werkelijkheid is het helemaal niet zo moeilijk en wij zullen u de belangrijkste aandachtspunten voorleggen. Zo weet u zeker dat er een goede verzekering wordt afgesloten.

De wens van de dierenarts

Het is zo dat de dierenartsen tegenwoordig hameren op een verplichting om een huisdieren te verzekeringen. Een dierenverzekering afsluiten kost aan de ene kant niet heel veel moeite en is zo via internet geregeld. Daarnaast wordt er met een huisdieren verzekering ook meteen voor gezorgd dat een gewond of ziek dier altijd passende zorg krijgt, zoals ook de burger van Nederland krijgen.

De nummer één prioriteit van de dierenartsen in Nederland is om een basisverzekering in te stellen voor in eerste instantie honden en katten.  Dit zijn de meest voorkomende huisdieren en dus ook de dieren die het meest bij een dierenarts terecht komen.

Vergelijken van aanbod

Net als bij de vele andere (verplichte) verzekeringen kunt u een dierenverzekering ook vergelijken. Er zijn steeds meer aanbieders van dierenverzekeringen en daarom moet u voldoende onderzoek doen naar de meest geschikte optie.

Wanneer u gaat vergelijken moet u altijd de kenmerken van uw huisdier invoeren. Bij een hond is het vooral belangrijk om de leeftijd van de hond op te geven en speelt het ras ook een belangrijke rol. Daarnaast zal er in veel gevallen een eigen bijdrage moeten worden verleend voordat er uitgekeerd wordt door de verzekeraar. Let ook op de jaarlijks maximale vergoeding. Met weinig tot geen verschil in de maandelijkse premie zal de maximale vergoeding al verhoogt kunnen worden. Natuurlijk mooi meegenomen en zodoende worden ook de risico’s afgedekt.