Verzekeringen die je zou moeten afsluiten

Wanneer we nog jong zijn regelen onze ouders dat we goed verzekerd zijn. Wanneer we ouder worden (waarschijnlijk vanaf 18 jaar) zijn we zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van verzekeringen. Een deel van onze inkomsten zal dan naar de premie van verzekeringen gaan. In Nederland hebben wij keuze uit ontzettend veel verschillende verzekeringen en kunnen we in principe alles verzekeren. Dit kan er voor zorgen dat we door de bomen het bos niet meer zien. In dit artikel geven we je meer inzicht in welke verzekeringen handig zijn om af te sluiten.

Verplichte verzekeringen

In elk land is er een ander systeem wat betreft verzekeringen. In Nederland zijn een aantal verzekeringen verplicht om af te sluiten. Dit is echter wel afhankelijk van je leef-/woon- omstandigheden. Deze verzekeringen worden in deze alinea benoemd.

Zorgverzekering

In Nederland is iedereen vanaf 18 jaar, die hier woont en inkomsten ontvangt, verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Onder de 18 jaar ben je nog met je ouder meeverzekerd. 

WA-verzekering

Deze verzekering dien je alleen af te sluiten bij het hebben van een motorvoertuig. Hieronder vallen alle gemotoriseerde voertuigen zoals een auto, motor en brommer. Een WA-verzekering is de basis verzekering voor deze voertuigen. Wanneer je schade met jouw motorvoertuig veroorzaakt bij een ander, zal dit vergoed worden door de WA-verzekering. Uiteraard heb je zelf de keuze om deze verzekering uit te breiden zodat er meer gedekt wordt zoals schade aan je eigen voertuig.

Woonhuisverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Wanneer je een huis koopt en een hypotheek afsluit wordt er vaak geƫist om een aantal verzekeringen af te sluiten. Dit betreffen een woonhuisverzekering en overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekeringen kan je uitbreiden als je zelf wil.

Uitvaartverzekering

Wanneer je overlijd willen je nabestaanden een mooi afscheid voor je regelen. Helaas is een uitvaart vaak erg duur waardoor het niet voor iedereen te betalen is. Om er voor te zorgen dat je nabestaanden niet hun spaarpot op de kop hoeven te gooien kan je er voor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een goede en goedkope uitvaartverzekering vinden is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn namelijk verschillende factoren die de premie zullen bepalen.