Vijf redenen om te kiezen voor een uitvaartverzekeringen

Ook al is een uitvaartverzekering afsluiten niet wettelijk verplicht, toch kiezen de meeste Nederlanders ervoor om een begrafenis- of crematieverzekering af te sluiten. Wat zijn de belangrijkste redenen om voor een uitvaartverzekering te kiezen? En hoe vindt u een betaalbare uitvaartverzekering?

  1. Uw nabestaanden niet financieel belasten

Een gemiddelde begrafenis of crematie kost al snel 8000 euro. Met een uitvaartverzekering hoeven uw nabestaanden zich niet druk te maken over de betaling van uw uitvaart. Ze kunnen dan op een fijne manier afscheid van u nemen.

  1. Een uitvaartverzekering is niet duur

Een uitvaartverzekering is vaak zeer betaalbaar. Voor een bedrag van 5 tot 10 euro per maand kunt u al een goed dekkende begrafenis- of crematieverzekering afsluiten. Voor een klein maandbedrag heeft u de zekerheid dat uw naasten voldoende geld hebben om uw uitvaart in te richten.

  1. Voordeliger dan sparen

Natuurlijk kunt u zelf ook geld sparen voor uw uitvaart. Toch is een uitvaartverzekering vaak voordeliger dan een uitvaart met spaargeld betalen. Als u vroegtijdig overlijdt en een uitvaartverzekering hebt, heeft u vaak minder premie betaald, maar wordt uw uitvaart wel volledig vergoed. Bovendien loopt u met een spaarrekening het risico dat u niet genoeg geld hebt gespaard. Als u overlijdt, moeten uw nabestaanden nog een flink bedrag bijbetalen voor de uitvaart.

  1. Geen belasting betalen

Over een uitvaartverzekering hoeft u geen belasting te betalen. Iets dat u wel moet doen als u geld spaart voor uw uitvaart. Hoe meer geld u heeft gespaard, hoe meer belasting u betaalt.

  1. Kinderen zijn (gratis) meeverzekerd

Heeft u kinderen die jonger zijn dan 18 jaar? Dan zijn deze meestal gratis meeverzekerd op uw uitvaartpolis. Als uw kind onverhoopt overlijdt, hoeft u geen extra bedrag te betalen voor de uitvaart.

Wilt u graag een uitvaartverzekering afsluiten?

Bent u overtuigd en wilt u graag een uitvaartverzekering afsluiten? Vergelijk dan eerst de verschillende verzekeraars. Geef uw uitvaartwensen aan en krijg direct een overzicht van passende begrafenis- en crematieverzekeringen.