Waar bestaat een alles-in-1-verzekeringspakket uit?

De meeste personen en ondernemingen hebben verschillende verzekeringen bij verschillende verzekeraars lopen. Dat kan nog wel eens onoverzichtelijk worden, want hoe weet je nou naar welke verzekeraar je moet bij schade? Daarom kiezen sommige mensen ervoor om een alles-in-1-verzekeringspakket af te sluiten. In een alles-in-1-verzekeringspakket zitten meerdere verzekeringen die je in één keer afsluit bij één en dezelfde verzekeraar. In dit blog leggen we je hier wat meer over uit.

Alles-in-1-verzekeringspakket: voor- en nadelen

De grootste voordelen van een alles-in-1-verzekeringspakket zijn dat al je verzekeringen dezelfde vervaldatum hebben, je nog maar contact hoeft te hebben met één verzekeraar bij schade of problemen en dat verzekeraars vaak een premiekorting geven wanneer je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Het nadeel is echter dat je vaak alsnog goedkoper uitkomt wanneer je verzekeringen van verschillende verzekeraars vergelijkt en voor iedere verzekering de goedkoopste optie uitkiest. Een alles-in-1-verzekeringspakket is dus vaak meer voor gemak dan voor kostenbesparing.

Particuliere alles-in-1-verzekeringspakketten

Om het overzichtelijk te houden, maken we in dit blog onderscheid tussen particuliere alles-in-1-verzekeringspakketten en zakelijke alles-in-1-verzekeringspakketten. Particuliere alles-in-1-verzekeringspakketten bevatten in ieder geval de inboedelverzekering, de opstalverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Een inboedelverzekering dekt schade aan of verlies aan alle roerende zaken in je huis, waar onder andere de meubels onder vallen. De opstalverzekering verzekert schade aan het huis en de aansprakelijkheidsverzekering verzekert schade die jij aan andere toebrengt.

Sommige verzekeraars breiden hun particuliere alles-in-1-verzekeringspakket daarnaast uit met een rechtsbijstandverzekering, welke gerechtelijke kosten dekt, en een autoverzekering. Het is afhankelijk van de verzekeraar wat er allemaal onder het alles-in-1-verzekeringspakket valt, dus zorg dat je de voorwaarden altijd goed doorneemt en vergelijkt.

Zakelijke alles-in-1-verzekeringspakketten

Bedrijven hebben andere verzekeringen nodig dan particulieren, dus logischerwijs bevatten zakelijke alles-in-1-verzekeringspakketten ook andere verzekeringen dan particuliere pakketten. Daarnaast moeten organisaties vaak veel meer verzekeren dan particulieren, dus een bedrijfsverzekeringenpakket is vaak ook uitgebreider. Onder een zakelijk alles-in-1-verzekeringspakket vallen in ieder geval de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, de bedrijfsmiddelenverzekering, een gebouwenverzekering en een rechtsbijstandverzekering.

Bij veel verzekeraars kun je er daarnaast voor kiezen om het zakelijke verzekeringspakket uit te breiden met één of meer van de volgende verzekeringen: aanhangwagenverzekering, bedrijfsschadeverzekering, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, glasverzekering en zakelijke autoverzekering. Uiteraard is het afhankelijk van het soort onderneming welke verzekeringen je precies nodig hebt. Een aanhangverzekering en zakelijke autoverzekering zijn uiteraard niet nodig als er geen bedrijfsauto’s zijn. Daarom is het goed om vooraf advies in te winnen bij de verzekeraar over welke verzekeringen nodig zijn voor jouw onderneming.

Zoals eerder aangegeven is een alles-in-1-verzekeringspakket meer voor het gemak dan voor kostenbesparing. Maar soms is gemak precies wat je nodig hebt. Het kan dus zeker voordelig zijn om te kiezen voor een alles-in-1-verzekeringspakket. Zorg echter wel dat je op voorhand goed uitzoekt welke verzekeringen je nodig hebt en of deze allemaal binnen het gekozen pakket worden gedekt.