Zorgverzekeraars; hier moet je op letten

Om financiële of gezondheidsredenen kiezen mensen er soms voor om te vergelijken tussen zorgverzekeraars. Het kan zijn dat een andere zorgverzekeraar een beter aanbod heeft. Maar waar moet je op letten? Natuurlijk zijn de kosten belangrijk maar er zijn een hoop andere aspecten waar ook naar gekeken kan worden. Deze blog helpt je om een betere keuze te maken. Hieronder volgen drie tips.

Begin met oriënteren

Omdat er veel zorgverzekeraars zijn die verschillende pakketten aanbieden is het goed om eens te oriënteren. Vraag eens rond bij kennissen/vrienden hoe zij verzekerd zijn en waar zij op hebben gelet bij het afsluiten een verzekering. Daarnaast kan je rondkijken op het internet wat er allemaal aangeboden wordt. Met online vergelijkingswebsites kan je makkelijk de prijs, voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, om uiteindelijk een gegrond besluit te nemen.

Lees de kleine letters

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt is het raadzaam om de kleine lettertjes te lezen. Wat precies gedekt wordt door de zorgverzekering is niet altijd duidelijk aangegeven. Nadat je dit grondig hebt uitgezocht zal je niet meer voor (dure) verrassingen komen te staan. Als je regelmatig extreme sporten beoefend, en daarmee een bepaald risico loopt, is het verstandig een aanvullende verzekering te kiezen die daarbij aansluit. Daarmee dus even goed uitzoeken wat wel en niet inbegrepen is. Mensen die vaak zorgvragen hebben kunnen vaker zorgadvies nodig hebben dan gemiddeld. Tot op zekere hoogte zal dit gedekt zijn, maar kijk goed in de voorwaarden!

Een upgrade; is dat écht nodig?

Veel mensen zijn geneigd om allerlei extra verzekeringen af te sluiten. Men wil een zekerheidje; mocht het fout gaan (bijvoorbeeld door een ongeluk of een medische ingreep) dan zijn ze daar voor verzekerd. Echter is het vaak zo dat deze ongelukken of ingrepen (gelukkig) niet gebeuren omdat het simpelweg een kleine kans heeft. Natuurlijk betekent een upgrade in de zorgverzekering, wel een hogere maandelijkse premie. Voor een ‘gezond’ persoon loont het vaker om alleen een basis zorgverzekering af te sluiten, en mocht er een keer een ongeval gebeuren die niet vergoed wordt, dan deze gewoon te betalen. Natuurlijk verschilt dit per persoon, maar over het algemeen heb je geen aanvullende verzerkeringen nodig, mits je gezond bent!