Ripple een digitale munt voor de financiële wereld

Een aantal jaren geleden werd de wereld steeds meer digitaal. Er begon nagedacht te worden over een mogelijke vervanging van contant geld, digitale valuta. Dit betekent dat er een digitale munt is, die alleen digitaal is en waar geen fysieke variant van is. Er werden verschillende digitale valuta ontwikkelt, waaronder de Ripple. In dit artikel zal je meer leren over de Ripple en kun je ontdekken of de munt bij jou past. Allereerst is het belangrijk om te gaan kijken naar wat een digitale munt nu precies kan doen en wat jij er mee kunt. Iedere digitale munt is anders, de Ripple is ook uniek. Doordat er veel verschillende digitale munten bestaan, is er voor iedereen wel een passende munt. De één vindt het belangrijk dat zijn kapitaal veilig is, de ander vindt het belangrijk dat zijn kapitaal steeds meer groeit. Dit betekent dat je voordat je begint met het investeren in digitale valuta, voor onderzoek moet doen. Laten we beginnen met een korte uitleg over Ripple en misschien is dit wel de perfecte match. Vervolgens kun je heel eenvoudig aan de slag met het investeren, handelen en overboeken met deze digitale valuta.

De geschiedenis van Ripple

Toen de eerste digitale valuta gemaakt werden, was dit vooral om niet meer in het bezit te zijn van overheidsinstelling en dus de financiële wereld. De meeste digitale valuta zijn dan ook gecreëerd om niet samen te werken met de financiële wereld. De ontwikkelaars van de Ripple vonden dat onzin en wilden een digitale munt ontwikkelen die juist goed samen gaat met de financiële wereld. Uiteindelijk is dat gelukt en is de Ripple in San Francisco ontwikkeld. Het is in tegenstelling tot veel andere digitale munten ook een manier om conventionele valuta te versturen. De Ripple kun je dus zien als een waarde drager. Het is meer dan alleen een digitale munt, het platform biedt je namelijk ook de mogelijkheid om andere valuta te versturen en overboeken. Daarom is het een goede aansluiting op de financiële wereld. Je kunt meerdere valuta’s in jouw wallet hebben en in de financiële wereld is dat vaak nodig. De transacties met verschillende valuta kunnen razendsnel gedaan worden, dit in tegenstelling tot de transactiesnelheid bij de meeste banken. Voornamelijk voor ondernemers en handelaren in de financiële wereld is het een digitale munt die veel gebruikt wordt. Dat past misschien ook bij jou.

Wat kun je met de Ripple?

Ripple is dus met name bedoeld om het overboeken en versturen van valuta over de hele wereld gemakkelijker te maken. Je kunt binnen enkele seconden een bepaald bedrag naar Australië sturen en het staat meteen op het gewenste account. Dit is natuurlijk super fijn en voornamelijk voor mensen die met verschillende valuta werken. Maar je kunt veel meer met de Ripple doen. Steeds meer webshops bieden digitale valuta als een betaalmethode en daar valt de Ripple ook onder. Verder kun je natuurlijk ook als particulier verschillende transacties uitvoeren en is de waarde van de Ripple een goede graadmeter. Het handelen met Ripple is erg populair, je kunt door de constante waarde verandering veel winst maken maar helaas ook geld verliezen. De Ripple is een digitale munt die wel gekoppeld is aan een bedrijf, in tegenstelling tot veel andere digitale munteenheden. Dit hebben de ontwikkelaars gedaan om het aantrekkelijk te maken voor de banken en andere instellingen in de financiële wereld. Hierdoor is Ripple ook één van de weinige digitale munten die waarschijnlijk in de toekomst snel en gemakkelijk geaccepteerd zal worden door overheden. Wat natuurlijk een goede investering is voor de toekomst, mocht je zelf in het bezit zijn van Ripple.

Veiligheid bij het gebruik van Ripple

Een angst die veel mensen hebben wanneer ze beginnen met digitale valuta, is dat het niet veilig is. In sommige gevallen kan dat inderdaad kloppen en is de digitale munt niet goed beveiligd. Maar Ripple is gecentraliseerd door een bedrijf en heeft daardoor zelf veel meer mogelijkheden. Ze kunnen namelijk de veiligheid beter waarborgen dan bij gedecentraliseerde digitale munten. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid met het gebruiken van Ripple en het account. Daarnaast is het ook altijd jouw eigen taak om jouw account goed te beschermen tegen internet criminelen. Een goede tip daarvoor is het aanmaken van een sterk wachtwoord, waarbij je cijfers, letters en tekens combineert. Een sterk wachtwoord bevat geen persoonlijke informatie en is daardoor lastig te raden voor internet criminelen. Het sterke wachtwoord moet je regelmatig veranderen zodat de kans op inbraak nog kleiner wordt. Verder kun je bij veel platformen zoals Bitvavo, een twee-factor authenticatie inschakelen. Dit betekent dat jouw mobiele telefoon als een tweede bescherming fungeert. Na het inloggen met de inloggegevens krijg je een code binnen op jouw mobiele telefoon die je ook moet invoeren, voordat je daadwerkelijk kunt inloggen. Hierdoor is het voor internet criminelen nog lastiger om jouw account binnen te komen.

De waarde van de Ripple

Net als bij conventionele valuta is het bij digitale valuta gebruikelijk dat de waarde constant veranderd. Er zijn meerdere redenen waardoor de waarde van een digitale munt kan veranderen, net zoals bij de Ripple. Dat is juist voor veel mensen het leuke van investeren en handelen met digitale munten. Hierdoor wordt het interessant en is het een gok of je kapitaal juist vergroot wordt of minder. Het kan alle kanten op gaan en dat is wel belangrijk om te realiseren wanneer je investeert in Ripple. Je kunt een hoeveelheid Ripple kopen, naar de waarde op dat moment maar je bent niet verzekerd dat het ook deze waarde blijft houden. Een aantal maanden later kan de Ripple een stuk minder waard zijn en is jouw kapitaal dus ook minder waard. Denk daarom altijd goed na bij het aankopen van digitale munten. Investeer geen geld wat je eigenlijk niet kunt missen, het kan vervelend aflopen. Veel mensen hebben bij een digitale munt minder gevoel en nemen daardoor meer risico dan ze bij conventionele valuta zouden doen.

Meer informatie over Ripple en verschillende soorten bitcoins, lees de informatie op deze website.