Waar moet je op letten bij het starten van een bedrijf in de horeca?

Wie droomt er niet van een eigen bedrijf? Of wat te denken van een eigen horecagelegenheid? Bij het opstarten van een horecagelegenheid komt echter meer kijken dan veel mensen denken, waardoor het soms vies tegen blijkt te vallen om een restaurant, café of bar te openen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de vergunningen die je nodig hebt om een horecagelegenheid te mogen openen in een stad. Laat je hier echter niet direct door afschrikken en zet de mogelijkheden vooraf voor jezelf op een rijtje! In dit artikel benoemen we een aantal aspecten om alvast rekening mee te houden.

 

Zorg voor de juiste verzekeringen

Allereerst is het bij het openen van een horecagelegenheid van belang dat je over de juiste verzekeringen beschikt. In een horecagelegenheid kan vrij eenvoudig schade ontstaan. Denk aan glazen die men laat vallen, muren die door bezoekers beklad worden, enzovoorts. Om te voorkomen dat je een dergelijke vorm van schade zelf moet betalen, is het belangrijk om op de juiste manier verzekerd te zijn. Mocht je het lastig vinden om de verzekeringen voor je horecagelegenheid te regelen, dan kun je hier een verzekeringsadviseur voor inschakelen. Een verzekeringsadviseur kan je meer vertellen over de benodigde verzekering en dekking.

 

Personeel aannemen voor je horecatent

Nu alle zaken voor de horecatent geregeld zijn, is het zaak om personeel aan te nemen. In de beginjaren van je onderneming zal je nog weinig geld achter de hand hebben, waardoor je op zoek bent naar goedkoop personeel. Daarbij moet het personeel flexibel ingezet kunnen worden, afhankelijk van bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Baantjes in de horeca zijn dan ook een ideale bijbaan voor studenten. Studenten kunnen hier in hun vrije uren een extra zakcentje verdienen en jij kunt ook tijdens de uren in de nachten rekenen op personeel.