Inboedelverzekering vergelijken

De inboedelverzekering is verzekering die de schade dekt van jouw inboedel. Onder de inboedel horen alle roerende zaken die tot de huishouding horen, bijvoorbeeld meubels. Ook de tuin, de schuur en de auto kunnen onder de inboedelverzekering worden geschaard. Het is niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt in jouw woning en de inboedel worden aangetast en je hebt deze verzekerd, dan krijg je de schade vergoed van de verzekering.

Waarom een inboedelverzekering?

Zoals aangegeven is een inboedelverzekering niet verplicht, maar wel verstandig om af te sluiten. Het heeft namelijk meerdere voordelen indien er plotseling iets met jouw inboedel gebeurt, namelijk:

  • Een inboedelverzekering is bedoeld voor alle inboedel
  • Waardevolle spullen kunnen worden vergoed
  • Het neemt veel zorgen uit handen
  • Ongeacht wat de oorzaak is, worden alle spullen vergoed

Aangezien een ongeluk al gauw op de loer ligt, is het natuurlijk nooit leuk als jouw spullen schade oplopen door wat voor reden dan ook. Dit kan bijvoorbeeld door brand komen, maar ook door inbraak of natuurgeweld.

Welke inboedelverzekeringen zijn er?

Een inboedelverzekering dekt dus alle schade die er aan jouw spullen worden toegediend, maar onder de inboedelverzekeringen kan er onderscheid worden gemaakt in vijf soorten, namelijk:

  • Brandverzekering
  • Inbraakverzekering
  • Uitgebreide verzekering
  • Extra uitgebreide verzekering
  • All-risk verzekering

De meeste huishoudens zijn verzekerd voor de eerste twee varianten, omdat die oorzaken het meest voorkomen. Toch is het de moeite waard om ook eens na te denken over een andere soort inboedelverzekering. Daarmee ben je verzekerd tegen elke oorzaak die schade kan aanbrengen aan jouw inboedel.

Kies de juiste inboedelverzekering

Om de juiste inboedelverzekering te kiezen moet je eerst gaan bepalen wat je denkt dat je nodig hebt. Je kunt advies vragen bij de desbetreffende maatschappij om de waarde van jouw inboedel te bepalen. Aan de hand daarvan wordt dan gekeken welke inboedelverzekering bij jou aansluit. Daarnaast kun je ook kijken welke maatschappij wat voor bedrag uitkeert bij eventuele schade. Ook moet je kijken wat de polisvoorwaarden per maatschappij is. Op die manier wordt het bepalen van de juiste en goedkoopste inboedelverzekering een stuk eenvoudiger.