Zorgverzekeraars; hier moet je op letten

2 mensen aan het werk

Om financiële of gezondheidsredenen kiezen mensen er soms voor om te vergelijken tussen zorgverzekeraars. Het kan zijn dat een andere zorgverzekeraar een beter aanbod heeft. Maar waar moet je op letten? Natuurlijk zijn de kosten belangrijk maar er zijn een hoop andere aspecten waar ook naar gekeken kan worden. Deze blog helpt je om een betere keuze te maken. Hieronder volgen drie tips.

Begin met oriënteren

Omdat er veel zorgverzekeraars zijn die verschillende pakketten aanbieden is het goed om eens te oriënteren. Vraag eens rond bij kennissen/vrienden hoe zij verzekerd zijn en waar zij op hebben gelet bij het afsluiten een verzekering. Daarnaast kan je rondkijken op het internet wat er allemaal aangeboden wordt. Met online vergelijkingswebsites kan je makkelijk de prijs, voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, om uiteindelijk een gegrond besluit te nemen.

Lees de kleine letters

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt is het raadzaam om de kleine lettertjes te lezen. Wat precies gedekt wordt door de zorgverzekering is niet altijd duidelijk aangegeven. Nadat je dit grondig hebt uitgezocht zal je niet meer voor (dure) verrassingen komen te staan. Als je regelmatig extreme sporten beoefend, en daarmee een bepaald risico loopt, is het verstandig een aanvullende verzekering te kiezen die daarbij aansluit. Daarmee dus even goed uitzoeken wat wel en niet inbegrepen is. Mensen die vaak zorgvragen hebben kunnen vaker zorgadvies nodig hebben dan gemiddeld. Tot op zekere hoogte zal dit gedekt zijn, maar kijk goed in de voorwaarden!

Een upgrade; is dat écht nodig?

Veel mensen zijn geneigd om allerlei extra verzekeringen af te sluiten. Men wil een zekerheidje; mocht het fout gaan (bijvoorbeeld door een ongeluk of een medische ingreep) dan zijn ze daar voor verzekerd. Echter is het vaak zo dat deze ongelukken of ingrepen (gelukkig) niet gebeuren omdat het simpelweg een kleine kans heeft. Natuurlijk betekent een upgrade in de zorgverzekering, wel een hogere maandelijkse premie. Voor een ‘gezond’ persoon loont het vaker om alleen een basis zorgverzekering af te sluiten, en mocht er een keer een ongeval gebeuren die niet vergoed wordt, dan deze gewoon te betalen. Natuurlijk verschilt dit per persoon, maar over het algemeen heb je geen aanvullende verzerkeringen nodig, mits je gezond bent!

Goedkoop verhuizen doe je zo

Verhuizen is voor de meeste mensen niet de meest favoriete klus. Naast dat het veel tijd kost is het daarnaast vaak ook nog eens erg duur. Het is daarom best handig als je op de hoogte bent van hoe je toch wat geld kunt besparen tijdens een verhuizing. De meeste mensen hun geld liever ergens anders uit natuurlijk. Er zijn diverse manieren waarop jij geld kunt besparen tijdens een verhuizing. In deze blog kan je alle ins en outs lezen over goedkoop verhuizen!

1.      Steek zelf je handen uit je mouwen

Tijdens een verhuizing is de grootste kostenpost vaak het geld dat je moet besteden aan vakmensen. Een verhuiswagen en medewerkers die dozen tillen zijn heel handig maar kosten ook veel geld. Huur een aanhanger in de buurt zoals bij aanhanger huren rotterdam om zo zelf het vervoer te doen. Daarnaast zal je waarschijnlijk wat hulp moeten inschakelen bij het tillen. Hiervoor kan je vrienden en familie inschakelen, in ruil voor een drankje achteraf willen zij jou vast helpen. Zo heb je voor weinig geld al een groot deel van de verhuizing geregeld! Ook wat betreft klussen kan je het best je omgeving vragen om te helpen. Vooral voor simpele klusjes als schilderen en meubels in elkaar zetten is het zonde om een bedrijf in te huren.

2.      Goed plannen

Als je vooraf een checklist maakt kan je vast gaan bepalen hoeveel geld je zal moeten besteden aan de verhuizing. Een ander voordeel is dat wanneer je vooraf al inzicht hebt in diensten die je nodig hebt je deze tijdig kan inschakelen. Vooral wanneer je van plan bent een verbouwing te doen waarbij je een aannemer nodig hebt zal je deze op tijd moeten regelen. Aannemers zijn vaak druk en hebben vaak na een aantal weken of zelfs maanden pas tijd om je te helpen.

3.      Verzeker je spullen

Ook niet onbelangrijk is de verzekering van je inboedel. Controleer vooraf of jij verzekerd bent wanneer er schade ontstaat tijdens de verhuizing. Dit geldt voor verhuisbedrijven maar tevens ook wanneer je zelf het werk gaat doen tijdens je verhuizing. Er zijn ook aparte verzekeringen te verkrijgen voor het verhuizen. Als je een aanhanger huurt om te verhuizen is deze meestal ook verzekerd, maar zit er wel een eigen risico bij. Check de voorwaarden hiervan bij de verhurende partij. Tot slot kan je tijd besparen door een aanhanger te huren bij jou in de buurt, kijk bijvoorbeeld bij aanhanger huren utrecht als je in de provincie Utrecht woont.

ZZP-boekhouder tipt over verzekering

ZZP-boekhouder tipt over verzekering

Verzekering voor de zzp’er. Als zzp’er kan je talloze verzekeringen afsluiten. Je dient echter in eerste instantie rond te kunnen komen van de maandelijkse omzet minus kosten, minus reservering voor de belasting. Niet alle verzekeringen zijn in beginsel al direct noodzakelijk. Voor de zzp’er zijn de rechtsbijstand en de aansprakelijkheidsverzekering echter wel aan te bevelen, weet uw boekhouder voor zzp.

Verzekering van het bedrijfsvermogen

BV verzekering voor pand, machines, inventaris, voorraden en auto’s.

Aansprakelijkheidsverzekering voor de zzp’er

Deze geeft dekking als u schade bij klanten heeft veroorzaakt of als geleverde producten lichamelijk letsel of materiële schade hebben veroorzaakt. 

De rechtsbijstandverzekering

Heeft u als ZZP’er juridische problemen met een klant, dan kost de inhuur van een advocaat in de regel veel geld. Hier kunt u zich voor verzekeren. De rechtsbijstandverzekering dekt in beginsel de:

  • advocaatkosten
  • deurwaarderskosten
  • proceskosten

Verzekeraars, banken en de regering willen de zzp’er soms ook andere verzekeringen laten afsluiten. Dit is voor iedereen persoonlijk of u dit daadwerkelijk doet.  

Goederentransportverzekering

Deze is voor transporteurs of vrachtwagenchauffeurs. De Goederentransportverzekering dekt in beginsel schade die ontstaat bij het vervoer van goederen, zowel door eigen vervoer als door beroepsgoederenvervoer.

De Kredietverzekering

Levert u als ZZP’er goederen op rekening, dan loop je het risico dat je klant niet wil of kan betalen. Een kredietverzekering dekt je risico’s in beginsel af.
Dan zijn er ook nog verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en voor na uw 67ste jaar.

Autoverzekering

Heeft u een auto van de zaak dan kunt u deze all-risk of no-claim verzekeren.

Wat zijn de voor- en nadelen en wat zijn eventuele alternatieven?

Pensioenverzekering

Op je 67e krijg je AOW, maar voor veel zzp’ers is dat niet voldoende. Er zijn tal van pensioenverzekeringen, waaronder de lijfrente. Maar je kan ook voor je pensioen sparen door de overwaarde op je huis te verzilveren of door te beleggen in aandelen of – met meer risico- in bitcoins.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering

Er zijn vele partijen die de zzp’er verplicht aan de AOV willen. Gelukkig is dat tot dusverre niet gelukt. De AOV is een prijzige verzekering en er zitten nogal wat haken en ogen aan (bv uitbetalen na drie maanden ziekte etc).

Het broodfonds

Omdat er veel kritiek is op de AOV en zzp’ers toch iets willen doen om rustig te slapen is het broodfonds populair. Menige zzp’er heft zich nu vrijwillig verzekerd via een broodfonds, merkt boekhouder-zzp op. Het broodfonds is een vorm van arbeidsongeschiktheid ‘verzekeren’ voor zelfstandigen. In een broodfonds bouw je als het ware samen met andere zelfstandigen een buffer op. Maar een broodfonds is geen verzekering. Een broodfonds heeft tussen de 20 en maximaal 50 leden, er is een reglement en het fonds is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel;

Jullie maken onderling de afspraken, het bestuur is intern en ook de boekhouding wordt door de leden gedaan; Een medische keuring is er niet en de uitkering is onbelast (één maand eigen risico en geen controle);

Broodfonds is doorgaans goedkoper door lage overheadkosten;

Let op, maandelijkse inleg is niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting;
Deze uitkeringen gaan op basis van schenkingen door de leden aan de ‘zieke’;
De maximale uitkering bedraagt 2 jaar;

Is het totale spaardoel bereikt en blijkt er niemand, dan storten ze aan het einde van het jaar het overschot terug. Bij het tussentijds beëindigen krijg je het saldo van de eigen broodfondsrekening terug. Dit kan lager zijn doordat er is uitgekeerd aan een ‘zieke’;

Het broodfonds keert tevens uit als de eigen spaarpot nog niet vol zit;

Een combinatie van de AOV en het broodfonds is mogelijk. Deelname in een broodfonds is te combineren met een AOV. Hierdoor blijkt een kortdurende arbeidsongeschiktheid (tot 2 jaar) gedekt via dit broodfonds. Is er sprake van een langere periode van ziekte dan is het de bedoeling dat de AOV uitbetaalt. Hierdoor is er een lagere premie voor de AOV, dan als er meteen voor de AOV had gekozen.

Informeer wel eerst even goed bij uw verzekeraar wat er in de polis is gedekt. Dit is uw verantwoordelijkheid.


3 redenen om een psycholoog op afstand in te schakelen

Ben jij voor je werk vaak onderweg in binnen- of buitenland en kamp je met mentale klachten? Of wellicht ben je slecht ter been of om een andere reden niet in staat het huis gemakkelijk te verlaten en heb je behoefte aan psychische hulp? Dan is er tegenwoordig de mogelijkheid om niet in een praktijkruimte, maar vanuit huis therapie te krijgen. Dit kan door Psycholoog op afstand: online therapiegesprekken en een persoonlijke psycholoog. Waarom zou je kiezen voor Psycholoog op afstand?

Je bent minder mobiel

Een mens kan op verschillende manieren minder mobiel zijn. Je bent bijvoorbeeld slecht ter been en daardoor kun je minder gemakkelijk het huis verlaten dan ieder ander. Daarnaast bestaan er verschillende psychische klachten die ervoor zorgen dat je liever het huis niet verlaat, zoals een angststoornis. Toch heb je behoefte aan psychische hulp. Dankzij Psycholoog op afstand hoef jij je geen zorgen te maken over het vervoer of het verlaten van je huis. Het team bestaat uit universitair opgeleide psychologen en psychiaters waardoor jij kunt rekenen op de beste hulp.

Therapie in jouw eigen taal

Net als werknemers die zich in Nederland bevinden, kunnen Nederlandse werknemers in het buitenland net zo goed psychische klachten ondervinden. Zij voelen zich wellicht prettiger bij een psycholoog waarmee ze in eigen taal kunnen communiceren. Je kunt je gemakkelijk aanmelden bij Psycholoog op afstand. Met je psycholoog chat je via bijvoorbeeld FaceTime, Skype of bel je via WhatsApp. Door een videogesprek ervaar je hetzelfde gevoel als bij een psycholoog in een praktijkruimte, maar dan vanuit jouw vertrouwde omgeving. Deze omgeving zorgt er voor dat je je op je gemak voelt en gemakkelijker praat.

Professioneel en betrouwbaar

Bij Psycholoog op afstand kun je terecht voor betrouwbare en professionele psychische hulp. Het team bestaat uit psychologen en psychiaters die allemaal een universitaire opleiding gevolgd hebben en zijn NIP of BIG-geregistreerd. Er is altijd een psycholoog of psychiater die bij jou past. De online chats zijn beveiligd met de modernste technieken, zodat jij niet bang hoeft te zijn dat jouw gegevens gestolen worden. Het is zelfs mogelijk om de therapie bij Psycholoog op afstand compleet anoniem te volgen. Voor iedereen bestaat er gepaste online psychologische hulp.


Hulp nodig bij je zonnepanelen kiezen?

Zon die schijnt

Wist je dat zonnepanelen de waarde van je huis verhogen? Een huis met zonnepanelen heeft namelijk lagere energiekosten. Uit onderzoek is gebleken dat een huis met zonnepanelen gemiddeld € 5.500 meer opbrengt dan een huis zonder zonnepanelen. Hierdoor is de kans groot dat je je huis sneller verkocht krijgt. Maar hoe gaat het installeren van zonnepanelen in zijn werking? In dit artikel lees je belangrijke informatie voordat je zonnepanelen uitkiest.

Wat zijn zonnepanelen precies? 

Met een zonnepaneel wek je stroom op. De stroom die van de panelen af komt is alleen niet zomaar te gebruiken voor iedere toepassing. Bedrijven bieden daarom naast losse zonnepanelen ook zogenaamd PV-panelen aan. Dit zijn complete panelen, waarbij de gehele weg van zonlicht tot apparaat verzorgd wordt. Vaak worden deze soorten panelen gecombineerd bij het aanschaffen van zonnepanelen. 

Maar hoe vind ik de juiste zonnepanelen?

Zonnepanelen uitkiezen is niet iets wat je zomaar doet. Het is een investering waar verschillende partijen veel tijd en geld in steken. Veel mensen verwachten tijdens het uitkiezen van zonnepanelen persoonlijk advies, hoogwaardige zonnepanelen en installatie van de panelen. Zonnepanelen moeten aan een Europese kwaliteitsnorm voldoen. Dit geldt niet alleen voor de kwaliteit van de panelen, maar ook is het belangrijk dat deze op de juiste manier, met voldoende kennis, worden neergelecht. Het is mogelijk om de zonnepanelen zelf aan te leggen, maar er wordt geadviseerd om de panelen te laten neerleggen door iemand met een ISO- en TÜV- certificaat. BonGo Solar is ISO- en TÜV-gecertificeerd, waardoor je je installatie zorgeloos kunt overlaten aan deze vakmannen.

Voor beleggen in aandelen is ervaring vereist

Nu geld sparen nauwelijks rendement oplevert kiezen steeds meer mensen ervoor om te gaan beleggen. Beleggen kan een spannend avontuur zijn, maar je moet je ervan bewust zijn dat er risico’s aan kleven. Daarom is het goed om voorzichtig te starten. Zorg eerst voor een financiële buffer, zodat je tegenvallers kunt opvangen. Kies daarna voor een broker. Dat is een organisatie die de beleggingen voor jou regelt. Let goed op welke broker je kiest. Er zijn flinke verschillen in de transactietarieven. Uiteindelijk maken die een aanzienlijk deel uit van de kosten die je moet maken als beginnende belegger.

Stap voor stap meer risico nemen

Als beginnend belegger investeer je eerst in obligaties, indexfondsen en beleggingsfondsen. Dat zijn beleggingen met een relatief goede risicospreiding. Het beleggen in dit soort fondsen vraagt ook geen grote investeringen qua tijd. De keerzijde is dat het rendement vrij beperkt is, maar je kunt er wel ervaring mee opdoen. Als je wat zekerder bent van je zaak ga je aandelen kopen van individuele bedrijven. Daarmee neem je meer risico. Want als het niet goed gaat met een bedrijf waar je in hebt geïnvesteerd, kan dat veel geld kosten. Als het wel goed kun je daar veel geld mee verdienen.A

Kopen met verstand van zaken

Het is niet slim om aandelen te kopen van bedrijven waar je totaal geen verstand van hebt. Het succes van beleggen in aandelen heeft ermee te maken dat je voor jezelf een goede voorspelling doet over de toekomstige ontwikkeling van een bedrijf. Dat kan alleen als je verstand hebt van de bedrijfstak of branche. Stel je voor dat je wilt investeren in Shell. Dat is een stabiel bedrijf, dat het op de beurs altijd uitstekend heeft gedaan. Maar het aandeel van Shell kent ook de nodige dieptepunten. Dat komt doordat het bedrijf afhankelijk is van de ontwikkeling van de olieprijzen.

De koers van het aandeel

Met het aandeel van Shell gaat het op dit moment niet zo goed. Als je de koers over de afgelopen 20 jaar bekijkt fluctueert de waarde tussen € 15 en € 30 euro. Die fluctuaties zijn vrijwel altijd te koppelen aan de olieprijs en de wereldeconomie. De economische recessie van 2008 is bijvoorbeeld duidelijk herkenbaar. Tegenwoordig, nu er sprake is van een extreem dalende olieprijs en angst vanwege het coronavirus, staat het aandeel van Shell historisch laag. Wat ga je dan doen? Kopen en rekenen op betere tijden? Of verkopen en je verlies nemen? Dat is geen gemakkelijke keuze.

Vind de hulp die jij nodig hebt bij de online psycholoog!

Het leven is niet altijd even gemakkelijk. De ene heeft al wat meer obstakels te overwinnen dan de andere. Wanneer je met problemen te maken krijgt in je leven, op welk vlak dan ook, is het belangrijk dat je hierover kan blijven praten. Wanneer dit niet lukt met je partner, vrienden of familie, dan kan je de hulp inschakelen van een online psycholoog. 

Online hulp 

Met welke problemen je ook kampt, er zijn tal van mensen die voor je klaar staan om te helpen bij je problemen. Heb je relatieproblemen? Krijg je te kampen met een eetstoornis? Heb je faalangst of een gebrek aan zelfvertrouwen? Vrees je voor een burnout of wil je gewoon even met iemand praten omdat je je wat minder in je vel voelt? Alles is mogelijk dankzij de online psycholoog. Psychologen en therapeuten met kennis en ervaring staan klaar om jou door die moeilijke fase in het leven te helpen. 

Man, Gezicht, Psychose, Hoofd, Handen, Hoofdpijn

Online chatten of therapie 

Wanneer je hulp bij een psycholoog online zoekt, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen voor een goed gesprek met een psycholoog, maar je kan ook opteren voor online therapie. Alles gebeurt op een laagdrempelige manier, zodat het voor jou gemakkelijker is om de eerste stap te zetten richting online hulp van psycholoog. Ben je nog niet helemaal zeker en heb je nog wat overtuiging nodig? Je kan alvorens te starten, ook even online kennis maken met de psychologen. Na het gesprek kan je vrijblijvend kiezen of je verder wil gaan met de hulp of niet. 
A

Bloggen, Blogger, Kantoor, Business, Notebook

Voordelen van online hulp

Tegenwoordig wordt alles vaker online en via het internet gedaan en dat is dus ook zo met psychische hulp. De grote voordelen van online hulp krijgen, is dat de stap kleiner is om hulp te zoeken dan wanneer je iemand face to face moet ontmoeten. Bovendien kan je op eender welk moment en snel een goed gesprek hebben met een psycholoog. Je voert de gesprekken of volgt de therapie vanuit een vertrouwde omgeving, wat vaak meer rust biedt wanneer je gaat aankloppen bij een psycholoog. 

Efficiënt besparen op de premie van uw scooterverzekering

Wanneer u ervoor heeft gekozen om een scooter aan te kopen moet u er eveneens altijd rekening mee houden dat u deze scooter op een bepaalde manier zult moeten laten verzekeren. Het afsluiten van een zogenaamde scooterverzekering leent zich hier uitstekend voor. Het is wat dit betreft van belang om er rekening mee te houden dat een scooterverzekering in tal van verschillende uitvoeringen op de markt is terug te vinden. Zo is het bijvoorbeeld helemaal niet uitsluitend mogelijk om schade aan derden te laten verzekeren. Wilt u graag alles te weten komen over de scooterverzekering en wilt u bovendien ook graag ontdekken hoe u de kostprijs van uw scooterverzekering zo laag mogelijk kunt houden? Dan kunnen we niets anders dan zeggen dat u daarvoor op deze pagina aan het juiste adres bent. 

Hoeveel kost een scooterverzekering afsluiten? 

Het spreekt voor zich dat ervoor het afsluiten van een scooterverzekering in de praktijk altijd rekening dient te worden gehouden met het betalen van een bepaalde verzekeringspremie. Er zijn twee zaken die de hoogte van deze verzekeringspremie bepalen, namelijk: 

  1. De specificaties waar de scooter over beschikt die u wenst te laten verzekeren; 
  2. Het eventuele schadeverleden van de bestuurder van de scooter; 

Naast bovenstaande is het ook nog eens zo dat een scooterverzekering zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven in verschillende vormen kan worden afgesloten. Zo maken we bijvoorbeeld concreet een onderscheid tussen de opties zoals hieronder aangegeven: 

  1. De standaard WA-verzekering voor scooters; 
  2. De WA+ diefstal scooterverzekering; 
  3. De WA+ diefstal+ aanrijding verzekering; 

In principe is het zo dat alle drie de bovenstaande scooterverzekeringen in de praktijk het overwegen meer dan waard kunnen zijn. Voor welk type scooterverzekering u finaal zal gaan kiezen is evenwel altijd afhankelijk van verschillende zaken. Denk hierbij niet alleen aan de frequentie waarmee u met de scooter gaat rijden, maar ook aan het aankoopbedrag van uw scooter en het budget dat u voor de verzekeringspremie voor handen heeft. 

Welke dekking past bij u?

Is de gewone WA-verzekering voor uw scooter vergelijken interessant? 

Bovenstaande heeft duidelijk gemaakt dat er aldus in de praktijk voor kan worden gekozen om een scooterverzekering op verschillende manieren en in verschillende vormen af te sluiten. De WA-verzekering is de meest standaard scooterverzekering die op de markt is terug te vinden. Voor dit type van verzekering geldt dat ze enkel en alleen de schade indekt welke met uw scooter wordt veroorzaakt ten opzichte van derden. In het merendeel van de gevallen geldt voor deze verzekering dat ze wettelijk verplicht is. Betekent deze wettelijke verplichting ook meteen dat de premie voor dit type van scooterverzekering is vastgesteld? Toch niet. 

Het is een vaak gehoord misverstand dat mensen een WA scooterverzekering niet gaan vergelijken omdat ze er zomaar vanuit gaan dat de verzekeringspremie daarvoor toch wettelijk is vastgesteld. Dat is dus niet zo. Het spreekt dan ook voor zich dat ook het uitvoeren van een objectieve vergelijking voor een WA scooterverzekering meer dan de moeite waard kan zijn. 

Drie interessante bespaartips voor een scooterverzekering afsluiten 

Het spreekt voor zich dat een scooterverzekering afsluiten in de praktijk altijd gepaard gaat met een bepaalde kostprijs. De verzekeringspremie die voor een scooterverzekering dient te worden betaald wordt altijd bepaald aan de hand van verschillende factoren. Niet alleen wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de specificaties van de scooter, ook het mogelijke schadeverleden van de bestuurder kan meetellen. Hoe dan ook, wilt u er graag voor zorgen dat de premie voor uw scooterverzekering zo laag mogelijk kan worden gehouden? Dan is het altijd een must om rekening te houden met de onderstaande drie bespaartips!

 1.) Denk goed na voordat u een scooter gaat kopen

De prijs die u moet betalen voor het afsluiten van een scooterverzekering is in eerste instantie altijd afhankelijk van het soort scooter welke u wenst te laten verzekeren. Wat betekent dit concreet? Zeer eenvoudig. Een scooter laten verzekeren welke beschikt over zware specificaties zorgt er in de praktijk altijd voor dat u rekening moet houden met een stevig kostenplaatje. Dat kan gelukkig ook anders. Door te kiezen voor een scooter met eerder bescheiden specificaties is het dan ook perfect mogelijk om op een efficiënte manier de te betalen verzekeringspremie te drukken. Let wel, dit is uiteraard iets waar u reeds bij de aankoop van de scooter rekening mee dient te houden. Heeft u reeds een scooter aangekocht? Dan kunt u met deze bespaartip helaas niet zoveel meer doen.

 2.) Zorg voor een zo optimaal mogelijk risicoprofiel

De meest voordelige scooterverzekering afsluiten is in de praktijk ook altijd alleen maar mogelijk wanneer u over een gunstig risicoprofiel beschikt. Heeft u in het verleden reeds één of meerdere malen een schadegeval gehad waarbij de schade van uw kant over een verwijtbaar karakter beschikte? In dat geval zal dit altijd resulteren in een aanzienlijk slechter risicoprofiel. Het gevolg hiervan is dat er altijd een extra premie zal worden aangerekend. Wilt u dit koste wat het kost kunnen voorkomen? Dan is voorzichtig rijden en het risico op mogelijke schade zo beperkt mogelijk houden altijd een absolute must.

 3.) Vergelijk premies van scooterverzekeringen bij diverse verzekeraars

Tot slot is er nog een zeer belangrijke bespaartip met betrekking tot het afsluiten van een scooterverzekering. Het is in de praktijk dan ook altijd zo dat u er goed aan doet om even de kostprijs van de scooterverzekering bij verschillende verzekeraars te vergelijken. Dit geldt voor alle scooterverzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden en dus ook voor de WA-verzekering. Tijdens het vergelijken van de verzekeringspremie van de scooterverzekering bij verschillende verzekeraars zal duidelijk worden dat er onderling niet alleen bepaalde prijsverschillen bestaan, daarnaast is het ook nog eens zo dat er mogelijks nog aanspraak kan worden gemaakt op een extra interessante bonus. U even grondig verdiepen in de geldende verzekeringsvoorwaarden is in de praktijk dan ook altijd de moeite meer dan waard. Door het uitvoeren van een vergelijking kiest u uiteindelijk in de praktijk hoe dan ook altijd voor de meest interessante scooterverzekering welke er op de markt is terug te vinden.

Tijdelijk in Nederland werken?

body of water near high-rise buildings

Wanneer je in het buitenland woont maar tijdelijk naar Nederland komt voor werk moeten er een aantal zaken geregeld worden. Je moet bijvoorbeeld op zoek naar een plaats waar je tijdelijk kan overnachten en mogelijk heb je ook een auto nodig in de periode dat je in Nederland verblijft. Wanneer je aankomt op het vliegveld kan je bijvoorbeeld gelijk een auto huren met car rental Schiphol. Het is ook belangrijk dat je in het bezit komt van een Burgerservicenummer en ook belasting gaat betalen. Genoeg regelwerk dus. Een aantal stappen in dit proces zijn essentieel om met een gerust hard naar Nederland te komen.

Belastingen

In principe betaal je belasting in het land waar je werkzaam bent. Maar als je tijdelijk door je werkgever naar Nederland wordt gestuurd kan van deze regel worden afgezien. Hiervoor geldt wel een restrictie, je mag namelijk in een jaar niet meer dan 183 dagen in Nederland werken. Wanneer je langer in Nederland werkt ben je verplicht aan Nederland belasting te betalen. Voor de 12 maanden geldt niet dat dit een kalenderjaar is van januari tot en met december, deze 12 maanden gaan namelijk in op de maand dat je start met werken in Nederland.

Registratie en BSN

Wanneer je langer dan vier maanden in Nederland verblijft moet je je inschrijven als ingezetene bij de gemeente waar je in die periode verblijft. Je moet je in dit geval ook inschrijven in de Basisregistratie Personen bij de gemeente waar je verblijft. Als je korter dan vier maanden in Nederland gaat wonen schrijf je je in als niet-ingezetene. Hierbij krijg je ook een Burgerservicenummer. In alle gevallen moet je in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs en deze ook kunnen tonen wanneer je langsgaat bij de gemeente. 

Auto huren

Voor veel mensen die tijdelijk naar Nederland komen voor werk is een auto een essentieel vervoersmiddel. Een auto huren is dan de meest praktische oplossing voor tijdelijk gebruik. Wanneer je een auto wil huren in Nederland maar hier niet woonachtig bent heb je een aantal documenten nodig. Daarnaast kunnen de regels verschillen per verhuurbedrijf. In het algemeen is het in elk geval belangrijk om een geldig paspoort, rijbewijs en credit card (op eigen naam) mee te nemen. Er zijn diverse plekken waar je een auto kunt huren, zoals bij autoverhuur Eindhoven airport. 

Dit zijn uiteraard maar een paar zaken waar je op moet letten bij een tijdelijk verblijf in Nederland. Voor studenten die tijdelijk naar Nederland komen om te studeren of stage te lopen gelden bovendien weer andere regels. Het is dus van belang om dit goed uit te zoeken ruim voor je vertrek.