Efficiënt besparen op de premie van uw scooterverzekering

Wanneer u ervoor heeft gekozen om een scooter aan te kopen moet u er eveneens altijd rekening mee houden dat u deze scooter op een bepaalde manier zult moeten laten verzekeren. Het afsluiten van een zogenaamde scooterverzekering leent zich hier uitstekend voor. Het is wat dit betreft van belang om er rekening mee te houden dat een scooterverzekering in tal van verschillende uitvoeringen op de markt is terug te vinden. Zo is het bijvoorbeeld helemaal niet uitsluitend mogelijk om schade aan derden te laten verzekeren. Wilt u graag alles te weten komen over de scooterverzekering en wilt u bovendien ook graag ontdekken hoe u de kostprijs van uw scooterverzekering zo laag mogelijk kunt houden? Dan kunnen we niets anders dan zeggen dat u daarvoor op deze pagina aan het juiste adres bent. 

Hoeveel kost een scooterverzekering afsluiten? 

Het spreekt voor zich dat ervoor het afsluiten van een scooterverzekering in de praktijk altijd rekening dient te worden gehouden met het betalen van een bepaalde verzekeringspremie. Er zijn twee zaken die de hoogte van deze verzekeringspremie bepalen, namelijk: 

  1. De specificaties waar de scooter over beschikt die u wenst te laten verzekeren; 
  2. Het eventuele schadeverleden van de bestuurder van de scooter; 

Naast bovenstaande is het ook nog eens zo dat een scooterverzekering zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven in verschillende vormen kan worden afgesloten. Zo maken we bijvoorbeeld concreet een onderscheid tussen de opties zoals hieronder aangegeven: 

  1. De standaard WA-verzekering voor scooters; 
  2. De WA+ diefstal scooterverzekering; 
  3. De WA+ diefstal+ aanrijding verzekering; 

In principe is het zo dat alle drie de bovenstaande scooterverzekeringen in de praktijk het overwegen meer dan waard kunnen zijn. Voor welk type scooterverzekering u finaal zal gaan kiezen is evenwel altijd afhankelijk van verschillende zaken. Denk hierbij niet alleen aan de frequentie waarmee u met de scooter gaat rijden, maar ook aan het aankoopbedrag van uw scooter en het budget dat u voor de verzekeringspremie voor handen heeft. 

Welke dekking past bij u?

Is de gewone WA-verzekering voor uw scooter vergelijken interessant? 

Bovenstaande heeft duidelijk gemaakt dat er aldus in de praktijk voor kan worden gekozen om een scooterverzekering op verschillende manieren en in verschillende vormen af te sluiten. De WA-verzekering is de meest standaard scooterverzekering die op de markt is terug te vinden. Voor dit type van verzekering geldt dat ze enkel en alleen de schade indekt welke met uw scooter wordt veroorzaakt ten opzichte van derden. In het merendeel van de gevallen geldt voor deze verzekering dat ze wettelijk verplicht is. Betekent deze wettelijke verplichting ook meteen dat de premie voor dit type van scooterverzekering is vastgesteld? Toch niet. 

Het is een vaak gehoord misverstand dat mensen een WA scooterverzekering niet gaan vergelijken omdat ze er zomaar vanuit gaan dat de verzekeringspremie daarvoor toch wettelijk is vastgesteld. Dat is dus niet zo. Het spreekt dan ook voor zich dat ook het uitvoeren van een objectieve vergelijking voor een WA scooterverzekering meer dan de moeite waard kan zijn. 

Drie interessante bespaartips voor een scooterverzekering afsluiten 

Het spreekt voor zich dat een scooterverzekering afsluiten in de praktijk altijd gepaard gaat met een bepaalde kostprijs. De verzekeringspremie die voor een scooterverzekering dient te worden betaald wordt altijd bepaald aan de hand van verschillende factoren. Niet alleen wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de specificaties van de scooter, ook het mogelijke schadeverleden van de bestuurder kan meetellen. Hoe dan ook, wilt u er graag voor zorgen dat de premie voor uw scooterverzekering zo laag mogelijk kan worden gehouden? Dan is het altijd een must om rekening te houden met de onderstaande drie bespaartips!

 1.) Denk goed na voordat u een scooter gaat kopen

De prijs die u moet betalen voor het afsluiten van een scooterverzekering is in eerste instantie altijd afhankelijk van het soort scooter welke u wenst te laten verzekeren. Wat betekent dit concreet? Zeer eenvoudig. Een scooter laten verzekeren welke beschikt over zware specificaties zorgt er in de praktijk altijd voor dat u rekening moet houden met een stevig kostenplaatje. Dat kan gelukkig ook anders. Door te kiezen voor een scooter met eerder bescheiden specificaties is het dan ook perfect mogelijk om op een efficiënte manier de te betalen verzekeringspremie te drukken. Let wel, dit is uiteraard iets waar u reeds bij de aankoop van de scooter rekening mee dient te houden. Heeft u reeds een scooter aangekocht? Dan kunt u met deze bespaartip helaas niet zoveel meer doen.

 2.) Zorg voor een zo optimaal mogelijk risicoprofiel

De meest voordelige scooterverzekering afsluiten is in de praktijk ook altijd alleen maar mogelijk wanneer u over een gunstig risicoprofiel beschikt. Heeft u in het verleden reeds één of meerdere malen een schadegeval gehad waarbij de schade van uw kant over een verwijtbaar karakter beschikte? In dat geval zal dit altijd resulteren in een aanzienlijk slechter risicoprofiel. Het gevolg hiervan is dat er altijd een extra premie zal worden aangerekend. Wilt u dit koste wat het kost kunnen voorkomen? Dan is voorzichtig rijden en het risico op mogelijke schade zo beperkt mogelijk houden altijd een absolute must.

 3.) Vergelijk premies van scooterverzekeringen bij diverse verzekeraars

Tot slot is er nog een zeer belangrijke bespaartip met betrekking tot het afsluiten van een scooterverzekering. Het is in de praktijk dan ook altijd zo dat u er goed aan doet om even de kostprijs van de scooterverzekering bij verschillende verzekeraars te vergelijken. Dit geldt voor alle scooterverzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden en dus ook voor de WA-verzekering. Tijdens het vergelijken van de verzekeringspremie van de scooterverzekering bij verschillende verzekeraars zal duidelijk worden dat er onderling niet alleen bepaalde prijsverschillen bestaan, daarnaast is het ook nog eens zo dat er mogelijks nog aanspraak kan worden gemaakt op een extra interessante bonus. U even grondig verdiepen in de geldende verzekeringsvoorwaarden is in de praktijk dan ook altijd de moeite meer dan waard. Door het uitvoeren van een vergelijking kiest u uiteindelijk in de praktijk hoe dan ook altijd voor de meest interessante scooterverzekering welke er op de markt is terug te vinden.

Tijdelijk in Nederland werken?

body of water near high-rise buildings

Wanneer je in het buitenland woont maar tijdelijk naar Nederland komt voor werk moeten er een aantal zaken geregeld worden. Je moet bijvoorbeeld op zoek naar een plaats waar je tijdelijk kan overnachten en mogelijk heb je ook een auto nodig in de periode dat je in Nederland verblijft. Wanneer je aankomt op het vliegveld kan je bijvoorbeeld gelijk een auto huren met car rental Schiphol. Het is ook belangrijk dat je in het bezit komt van een Burgerservicenummer en ook belasting gaat betalen. Genoeg regelwerk dus. Een aantal stappen in dit proces zijn essentieel om met een gerust hard naar Nederland te komen.

Belastingen

In principe betaal je belasting in het land waar je werkzaam bent. Maar als je tijdelijk door je werkgever naar Nederland wordt gestuurd kan van deze regel worden afgezien. Hiervoor geldt wel een restrictie, je mag namelijk in een jaar niet meer dan 183 dagen in Nederland werken. Wanneer je langer in Nederland werkt ben je verplicht aan Nederland belasting te betalen. Voor de 12 maanden geldt niet dat dit een kalenderjaar is van januari tot en met december, deze 12 maanden gaan namelijk in op de maand dat je start met werken in Nederland.

Registratie en BSN

Wanneer je langer dan vier maanden in Nederland verblijft moet je je inschrijven als ingezetene bij de gemeente waar je in die periode verblijft. Je moet je in dit geval ook inschrijven in de Basisregistratie Personen bij de gemeente waar je verblijft. Als je korter dan vier maanden in Nederland gaat wonen schrijf je je in als niet-ingezetene. Hierbij krijg je ook een Burgerservicenummer. In alle gevallen moet je in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs en deze ook kunnen tonen wanneer je langsgaat bij de gemeente. 

Auto huren

Voor veel mensen die tijdelijk naar Nederland komen voor werk is een auto een essentieel vervoersmiddel. Een auto huren is dan de meest praktische oplossing voor tijdelijk gebruik. Wanneer je een auto wil huren in Nederland maar hier niet woonachtig bent heb je een aantal documenten nodig. Daarnaast kunnen de regels verschillen per verhuurbedrijf. In het algemeen is het in elk geval belangrijk om een geldig paspoort, rijbewijs en credit card (op eigen naam) mee te nemen. Er zijn diverse plekken waar je een auto kunt huren, zoals bij autoverhuur Eindhoven airport. 

Dit zijn uiteraard maar een paar zaken waar je op moet letten bij een tijdelijk verblijf in Nederland. Voor studenten die tijdelijk naar Nederland komen om te studeren of stage te lopen gelden bovendien weer andere regels. Het is dus van belang om dit goed uit te zoeken ruim voor je vertrek. 

Heb jij al een reisverzekering afgesloten?

Een reisverzekering is niet verplicht, maar kan in veel gevallen wel enorm helpen. Je hoopt natuurlijk niet dat er iets gebeurt tijdens je vakantie waardoor je beroep moet doen op je reisverzekering, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een reisverzekering brengt kosten met zich mee, maar de kosten die gedekt worden zijn vaak nog vele malen hoger. 

Doorlopend of kortlopend

Een reisverzekering is op verschillende manieren af te nemen. Zo kun je kiezen voor een kortlopende reisverzekering, die alleen geldt tijdens een specifiek verblijf op reis. Een andere optie is een doorlopende reisverzekering. Die is per maand in verhouding vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Met een doorlopende reisverzekering ben je altijd tegen kosten op reis gedekt, ook wanneer je bijvoorbeeld een weekendje in België bent. 

Medische kosten

Als je op reis door een ongeluk met medische kosten te maken hebt, dan worden deze in veel gevallen vergoed door de reisverzekeraar. Medische kosten die je in het buitenland maakt vallen vaak hoog uit. Hoger bijvoorbeeld dan medische kosten in Nederland. De kosten worden in eerste instantie vaak gedekt door de zorgverzekeraar, en wordt het aangevuld door de reisverzekering. 

Onvoorziene kosten

Wanneer je in het buitenland te maken krijgt met een ongeval of andere medische noodzaak, kunnen daar ook kosten voor een langer verblijf of het omboeken van je vliegticket bij komen kijken. Ook deze kosten worden dan vergoed door een reisverzekering. Niet alleen door jezelf, maar ook eventueel voor je partner. 

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook voor je vakantie. Ga voordat je op reis gaat dus goed na welke zaken je goed moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan het boeken van een vliegticket, het online regelen van een visum voor het land van bestemming, maar dus ook zeker je reisverzekering. Gelukkig kun je een reisverzekering tot kort voor je vakantie nog aanvragen. 

Verzekeringen die je zou moeten afsluiten

Wanneer we nog jong zijn regelen onze ouders dat we goed verzekerd zijn. Wanneer we ouder worden (waarschijnlijk vanaf 18 jaar) zijn we zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van verzekeringen. Een deel van onze inkomsten zal dan naar de premie van verzekeringen gaan. In Nederland hebben wij keuze uit ontzettend veel verschillende verzekeringen en kunnen we in principe alles verzekeren. Dit kan er voor zorgen dat we door de bomen het bos niet meer zien. In dit artikel geven we je meer inzicht in welke verzekeringen handig zijn om af te sluiten.

Verplichte verzekeringen

In elk land is er een ander systeem wat betreft verzekeringen. In Nederland zijn een aantal verzekeringen verplicht om af te sluiten. Dit is echter wel afhankelijk van je leef-/woon- omstandigheden. Deze verzekeringen worden in deze alinea benoemd.

Zorgverzekering

In Nederland is iedereen vanaf 18 jaar, die hier woont en inkomsten ontvangt, verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Onder de 18 jaar ben je nog met je ouder meeverzekerd. 

WA-verzekering

Deze verzekering dien je alleen af te sluiten bij het hebben van een motorvoertuig. Hieronder vallen alle gemotoriseerde voertuigen zoals een auto, motor en brommer. Een WA-verzekering is de basis verzekering voor deze voertuigen. Wanneer je schade met jouw motorvoertuig veroorzaakt bij een ander, zal dit vergoed worden door de WA-verzekering. Uiteraard heb je zelf de keuze om deze verzekering uit te breiden zodat er meer gedekt wordt zoals schade aan je eigen voertuig.

Woonhuisverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Wanneer je een huis koopt en een hypotheek afsluit wordt er vaak geëist om een aantal verzekeringen af te sluiten. Dit betreffen een woonhuisverzekering en overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekeringen kan je uitbreiden als je zelf wil.

Uitvaartverzekering

Wanneer je overlijd willen je nabestaanden een mooi afscheid voor je regelen. Helaas is een uitvaart vaak erg duur waardoor het niet voor iedereen te betalen is. Om er voor te zorgen dat je nabestaanden niet hun spaarpot op de kop hoeven te gooien kan je er voor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een goede en goedkope uitvaartverzekering vinden is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn namelijk verschillende factoren die de premie zullen bepalen.

Wil je de beste methode om je huis te beschermen?

Als je zoveel geeft om je huis en je bedrijf, dan ben je natuurlijk wel geïnteresseerd in de best mogelijke bescherming voor je huis. Met dat gegeven kijken we naar welke opties je hebt. Traditioneel gezien, als je toevallig zeer gefortuneerd bent, dan heb je waarschijnlijk een lijfwacht, of zoals de meeste van ons een waakhond om ons te beschermen. Hoewel deze tot op zekere hoogte zeer effectief kunnen zijn, is er een nog effectievere manier om ons te beschermen, één die je waarschijnlijk al kent.

Wanneer het gaat om de beveiliging van een huis of bedrijfspand gaat er niets boven een beveiligingscamera. Alleen deze apparaten hebben het vermogen om altijd alert te blijven in geval van nood, en ze kunnen alles opnemen wat er wordt gezien. Met die gedachte in het achterhoofd wil je er misschien wel eentje laten installeren?

Welke Camera Moet ik Gebruiken?

Hoewel het door iedereen wordt erkend dat video bewaking je huis goed kan beveiligen, is het wel handig om je in te lezen over de verschillende soorten camera’s die er zijn, zodat je goed kan beslissen wat je echt nodig hebt.

Puur ter intimidatie kun je een dummy camera gebruiken. Deze filmen niets en slaan niets op, ze werken puur ter afleiding en zijn zeer goedkoop. Een slimme optie wanneer het aankomt op beveiligingscamera’s is om voor verstopte camera’s te kiezen; deze worden zo gemaakt dat de gemiddelde persoon ze niet opvallen. Dit kan in de vorm van een baksteen in de muur, een stuk speelgoed in de kinderkamer of een spiegel. Met deze kun je filmen zonder dat iemand het weet.

Je kan een camera bekabeld of draadloos aansluiten. Het bekabelde type is ideaal als je geen directe plannen hebt om de camera te verplaatsen na de installatie, terwijl de draadloze types flexibeler zijn en makkelijk te installeren en verwijderen.

Wil je graag een camera die ook in het donker of bij slecht licht goed zicht heeft, dan kan je een nachtkijker gebruiken. Heb je gewoon een simpele camera nodig, dan kun je voor thuis beveiligingscamera’s kiezen die vaak ook nog interessante bonussen bevatten zoals bewegingssensors en tijdschakelaars.

Een andere belangrijke methode om je huis goed te beschermen is door het plaatsen van moderne sloten bij al je ramen en deuren.

Voor meer informatie over sloten – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-zoetermeer

Zo werkt het afkickproces van een GHB-verslaving

Je hoort er niet zo veel over, maar ook in Nederland lijden er aardig wat mensen aan een GHB-verslaving. Als naasten van de verslaafde wil je natuurlijk dat hij/zij hulp gaat zoeken, maar dat moet ook de verslaafde zelf willen. Wat een GHB-verslaving precies inhoudt lees je in dit artikel.

Wat is GHB?

GHB oftewel gamma-hydroxyboterzuur is een heldere vloeistof en zit meestal en in buisje. Je kan al van 3 gram GHB out gaan of bewusteloos raken. In een buisje zit ongeveer tussen de 3 en 5 ml en bevat 2 tot 3 gram GHB. Het is een stof met een dempende werking. De mensen die GHB gebruiken zijn meestal mensen die uitgaan, mannen die seks hebben met mannen en het wordt ook veel thuis gebruikt.

Afkicken

Als mensen bereid zijn om wat te doen aan hun GHB-verslaving, dan begint dat bij afkicken. Het beste is om het ontgiften in de kliniek te laten behandelen. Het is niet gevaarlijk om ineens te stoppen met GHB. Het is dan ook belangrijk om altijd te stoppen onder begeleiding. Klachten bij het afkicken kunnen zijn: somberheid, angstklachten, slaapproblemen, zweten, trillen en paniekklachten. Bij het afkicken zijn een goede zorg, persoonlijke aandacht en een goede nazorg heel belangrijk, ook voor de naasten.

Wordt de kliniek door de verzekeraar vergoed?

De verslavingszorg valt onder de zorgverzekering. Dus als jij hulp nodigt hebt om van je verslaving af te kunnen komen, dan worden alle kosten hiervoor vergoed door de zorgverzekering. Hieronder valt ook de opname van een kliniek. De kosten die direct te maken hebben met verslavingszorg, zoals service of extra voorzieningen worden niet vergoed door de verzekeraar. Ook is het zo dat je wel je eigen risico moet betalen en het restbedrag wordt dan vergoed door de zorgverzekeraar.

Een goede balans vinden, hoe doe je dat?

Het vinden van balans kan heel lastig zijn. Zeker wanneer je een fulltime baan hebt, een gezin hebt of simpelweg veel aan je hoofd en te doen hebt. Neem als voorbeeld een koorddanser in het circus. De koorddanser moet van de ene kant naar de andere kant komen door in balans te blijven. De koorddanser heeft een lange stok die hij vasthoudt.. Op zijn schouders balanceert er een stoel. In die stoel zit een vrouw die een bal balanceert op haar hoofd. Als één van deze onderdelen uit balans raakt, moet alles opnieuw geprepareerd worden voor de act. Alleen dan zal hij langzaam en voorzichtig over het koord lopen.

Het leven is koorddansen

Als iets te veel moeite of energie kost, moeten we een stapje terugdoen. Een logische gedachte die veel mensen hebben is “even weg” of “even er tussenuit”. We willen ons dan fysiek distantiëren van een situatie. Vaak zijn we daar ook erg druk mee bezig en goed op aan het voorbereiden. Zo kijken we naar een reisverzekering om goed gedekt op pad te gaan. Allemaal hartstikke goed en logisch. Soms is het ook heel verstandig om afstand te nemen en alles letterlijk van een afstand te kunnen bekijken. Wanneer dit erg vaak voorkomt, is er vaker een dieperliggend probleem. Wanneer alles in balans houden (werk, gezin, vrienden, geld, gezondheid, mentale groei, etc.) een te grote opgave wordt, is het verstandig daar bewust bij stil te staan en dit niet te ontvluchten. Uiteindelijk wil je naar de andere kant via het koord en wil je niet van het koord afvallen. Soms is het lastig, maar het kan!

Je leven in het nu

Wanneer je wil veranderen moet je je eerst bewust zijn van waar je nu staat. Ben je fysiek moe, ben je mentaal moe of vind je dat je niet de juiste mensen om je heen hebt? Zou je jezelf als een workaholic beschouwen? Als je antwoord op deze vragen ja is, dan kan er iets uit balans zijn. Probeer naar de kern van het probleem te gaan.

Prioriteiten

We zijn allemaal mens en als mens zijn we geneigd dingen heel snel te vergeten. Weet je je goede voornemens van Januari nog? Als we onze keuzes vernieuwen op een dagelijkse/minuut basis, kunne we de veranderingen en doelen gemakkelijker behalen. Grote veranderingen zijn hard werken en daar zijn vaak eerst kleinere veranderingen voor nodig. Besef je dus ook dat ten eerste alle begin moeilijk is en dat verandering niet over een nacht ijs gaat.

Gun jezelf de tijd

In het geval dat je er echt even tussenuit moet. Kies er dan voor om naar een plek te reizend die past bij je doelstellingen. Wil je je hoofd legen? Dan is New York waarschijnlijk niet de meest logische plek. Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk een goede doorlopende reisverzekering te hebben. Voorkom dat je je onnodig zorgen hoeft te maken over dingen waar je tijdens zo’n reis niet mee bezig wil zijn.

Prioriteiten

Tot slot is de tip om realistische doelen voor jezelf te stellen en te onthouden dat het uiteindelijke doel balans vinden is. Om de balans te vinden is het belangrijk om stil te staan bij de volgende elementen:
1. Je relaties
2. Je fysieke staat
3. Je spiritualiteit
4. Je mentale staat
5. Je baan
6. Je financiën

Beveiliging van jouw huis

In het jaar 2019 zijn we al aardig ver als het gaat om technologie. We zien het overal, op school, op straat en zelfs in het verkeer. Al is het maar een smartphone, autonome auto of een beveiligingssysteem in huis tegenwoordig is het allemaal mogelijk. Maar hoe zit het nou eigenlijk met het beveiligen van jouw huis?

Slot en grendel

Voorheen en nog steeds is het vanzelfsprekend dat je je jouw huis verlaat en het sluit met slot en grendel, maar tegenwoordig heb je allerlei nieuwe systemen om jouw huis veiliger dan ooit achter te laten. Denk hierbij maar aan smart home devices die los van de verlichting en temperatuur van jouw huis regelen ook de beveiliging kunnen regelen en jou dat veilige gevoel kunnen geven wanneer je in het huis bent maar ook als je erbuiten stapt. Een voorbeeld van zo een systeem is Eve home. Geef jouw huis de beveiliging die het verdient en weet zelfs op vakantie of er ongewenst bezoek is bij jou thuis doormiddel van bewegingsmonitoren en contactsensors bij de deuren en ramen. Veiliger is het nog nooit geweest!

Verzekering

Het kan ondanks alle maatregelen die je hebt getroffen dat er toch een inbreker weet binnen te treden. Dan is het handigst dat je een verzekering hebt afgesloten om zo de kosten minimaal te houden zelfs als ze zo ongewenst zijn als die van een inbraak. Een verzekering is ook handig omdat je zelf kan kiezen welke dekkingen je nodig hebt aan de hand van je eigen situatie. Zo kan je wanneer je wilt je verzekering uitbreiden. Wel wordt er geadviseerd om deze keuze niet alleen te nemen en dit te bespreken met de verzekeraar, want je wilt niet voor verassingen komen te staan. Maar wat is beter dan een beveiligd huis met een goede verzekering?

Verzekeringen voor in huis die handig zijn als je kinderen hebt

Kijk naar de juiste verzekeringen als je kinderen hebt. Zo is het goed om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben voor het hele gezin. Je weet nooit wanneer je kind(eren) wat uitspoken waardoor er een grote schade ontstaat. Lees de voorwaarden goed door van de verzekering om zo de juiste dekking te krijgen. Daarnaast is een zorgverzekering verplicht. Kies hierbij ook de juiste aanvullende pakketten. Kijk daarnaast naar de inboedelverzekering. Kies voor de juiste dekking bij deze polis.  

Een inboedelverzekering

Het is verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten waarbij er ook door eigen schuld van de kinderen verkregen schade gedekt is. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Bij een klein kind is dit vaak letterlijk op te vatten. Wanneer de kinderen ineens erg stil wordt kan het zijn dat ze de televisie aan het beschilderen zijn. Ook kan het zijn dat ze de secondelijm willen uittesten op de dure vaas. Er zijn zoveel situaties waar je niet gelukkig van wordt. Het is een idee om de kinderen de hele dag op de Berg trampoline te laten spelen in de tuin. Zo kunnen ze de dure spullen met rust laten in de woonkamer. Of als ze in de woonkamer zijn, zijn ze compleet uitgeteld en liggen ze voor pampus (in de pampers). 

Een aansprakelijkheidsverzekering

Wat als je zoon of dochter op zijn nieuwe fiets te dicht langs een auto gaat? Het is pijnlijk! Helemaal voor de portemonnee als je niet goed verzekerd bent. Het is een idee om een goede aansprakelijkheidsverzekering te nemen. Dan is het namelijk mogelijk om de schade via de verzekering te vergoeden. Naast dit voorbeeld zijn er nog tal van situaties waardoor er opeens schade kan ontstaan. Natuurlijk is het een fijn gevoel om hiervoor verzekerd te zijn.