Boekhouder versus administratiekantoor

In de complexe wereld van financiën en bedrijfsvoering spelen boekhouders en administratiekantoren een cruciale rol. Hoewel beide beroepen gericht zijn op het beheren van financiële gegevens, zijn er verschillen in hun functies en expertise. In dit artikel zullen we de verschillen en overeenkomsten tussen een boekhouder en een administratiekantoor verkennen, en wanneer je het beste voor elk kunt kiezen.

Boekhouder: De financiële navigator

Een boekhouder, zoals boekhouder Enschede, is een specialist op het gebied van financiële administratie. Ze hebben vaak een diepgaande kennis van boekhoudprincipes, belastingwetgeving en financiële rapportage. De voornaamste verantwoordelijkheid van een boekhouder is het vastleggen, classificeren en organiseren van financiële transacties. Ze stellen financiële overzichten op, zoals de balans en de winst- en verliesrekening, en zorgen ervoor dat alle financiële gegevens accuraat en up-to-date zijn.

Wanneer heb je een boekhouder nodig?

Belastingaangifte: Boekhouders zijn essentieel bij het voorbereiden en indienen van belastingaangiften. Ze kennen de belastingcodes en kunnen optimaliseren om fiscale voordelen te benutten.

Financiële analyses: Voor diepgaande financiële analyses en prognoses is een boekhouder de aangewezen professional. Ze kunnen trends identificeren en financiële gezondheid evalueren.

Administratiekantoor: De bedrijfsbeheerders

Een administratiekantoor, zoals administratiekantoor Enschede, is breder in zijn aanpak en biedt een scala aan diensten naast boekhouding. Administratiekantoren richten zich op het efficiënt beheren van de gehele bedrijfsadministratie. Dit omvat niet alleen financiële aspecten, maar ook operationele en organisatorische taken.

Wanneer heb je een administratiekantoor nodig?

Algemene Bedrijfsadministratie: Voor dagelijkse administratieve taken, zoals facturatie, debiteurenbeheer en loonadministratie, is een administratiekantoor ideaal.

Advies en Ondersteuning: Administratiekantoren bieden vaak zakelijk advies en kunnen helpen bij het nemen van strategische beslissingen, aangezien ze een holistisch beeld van de bedrijfsvoering hebben.

Overeenkomende taken van een boekhouder en administratiekantoor

Zowel boekhouders als administratiekantoren houden zich bezig met het registreren en organiseren van financiële gegevens. Beide kunnen waardevol belastingadvies verstrekken en helpen bij het maximaliseren van fiscale voordelen. De keuze tussen een boekhouder en een administratiekantoor afhangt van de specifieke behoeften van een bedrijf. Voor gedetailleerde financiële analyses en belastingvoorbereiding kan een boekhouder de juiste keuze zijn. Als echter een alomvattende benadering van bedrijfsbeheer gewenst is, kan een administratiekantoor de juiste partner zijn. In veel gevallen werken boekhouders en administratiekantoren ook samen om een uitgebreide ondersteuning te bieden die aan alle zakelijke behoeften voldoet. Het is raadzaam om de unieke eisen van je bedrijf te evalueren en op basis daarvan de juiste professionele ondersteuning te kiezen.

Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden van een bedrijfsarts?

Een bedrijfsarts is een arts die werkt met werknemers en werkgevers om de gezondheid en veiligheid op het werk te verbeteren. Ze hebben een aantal belangrijke verantwoordelijkheden, waaronder:

Het voorkomen van arbeidsongeschiktheid

Een bedrijfsarts helpt werknemers en werkgevers om arbeidsongeschiktheid te voorkomen door middel van gezondheidsbevordering en preventie. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van advies over gezonde werkhoudingen, het voorkomen van werkgerelateerde ziekten en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Het beoordelen van arbeidsgeschiktheid

Als een werknemer ziek wordt of een ongeval heeft, zal een bedrijfsarts beoordelen of de werknemer geschikt is om te werken en, zo ja, onder welke voorwaarden. Ze zullen ook helpen bij het opstellen van een plan voor het terugkeren van de werknemer naar het werk.

Het adviseren van werkgevers

Een bedrijfsarts kan ook advies geven aan werkgevers over hoe ze de gezondheid en veiligheid op het werk kunnen verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van advies over het aanpassen van werkomstandigheden, het opstellen van veiligheidsbeleid of het aanbieden van gezondheidsbevorderende programma’s voor werknemers.

Het beoordelen van risico’s op het werk

Een bedrijfsarts zal ook de risico’s op het werk beoordelen en advies geven over hoe deze kunnen worden verminderd. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van advies over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, het aanpassen van werkomstandigheden of het opstellen van veiligheidsbeleid. Interesse in vacatures van bedrijfsartsen? Ga naar Co2work.nl.

Kinderen en keukengerei: veiligheidsadvies

Een gevaar zit in een klein hoekje en het kan binnen een seconde al misgaan. Terwijl de vaatwasser piept omdat de schone vaat uitgeruimd kan worden, schuif je net de lasagne de oven in. Ondertussen vraagt de kleine: ‘Mama, wat is dit?’ met een groot vleesmes in haar handen en terwijl ze je vrolijk aankijkt, pak je voorzichtig het mes van haar over. Dit had natuurlijk heel anders kunnen lopen. Het is daarom belangrijk om goed op te blijven letten in de keuken en in geval van nood een goede verzekering af te sluiten. In dit artikel vertellen we je alles over de veiligheid omtrent kinderen en keukengerei. 

Jonge kinderen in de keuken

Kinderen helemaal niet in de keuken laten, is geen optie. Ook is gebleken dat het erg goed is voor de ontwikkeling van kinderen om vanaf jonge leeftijd te helpen in de keuken. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Een zo veilig mogelijke keukenindeling is dan het eerste wat je kan doen. Apparaten, schoonmaakmiddelen, het elektrische (gas)fornuis, breekbaar servies en scherpe messen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken met je kind. Geef aan dat ze zichzelf en anderen met een mes kunnen bezeren en er dus erg voorzichtig mee om moeten gaan. Is je kind nog te klein om dit te begrijpen? Zorg er dan voor dat ze helemaal geen messen aanraken, tenzij er een volwassene aanwezig. 

Oudere kinderen in de keuken 

Ook als je kinderen wat ouder zijn, en je het leuk vindt om samen te koken, is het een goed idee om op te blijven letten en het goede voorbeeld te geven. Ook hier is het weer belangrijk om duidelijke regels af te spreken, over welke dingen je kind wél en niét alleen mag doen in de keuken. Een boterham smeren of wat te drinken inschenken is nu eenmaal een andere kwestie dan een tosti maken of sashimi snijden. Daarom adviseren we je, of je nu wel of geen kinderen hebt, je messen in een kwalitatief messenblok, op een prominente plek op het aanrecht te bewaren. Scherpe messen zijn niet iets om rond te laten slingeren. Het is trouwens ook een stuk makkelijker in de keuken, al je mooie messen zichtbaar op één plek, zo zie je in één opslag welk mes je pakt. 

Kortom, het is belangrijk om te alle tijden te blijven opletten in de keuken. Spreek duidelijke regels met je kinderen af en zorg voor een goede voorzekering. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en helaas kunnen we niet alles voorkomen. 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar voor ondernemers

Het wordt ondernemers sterk aangeraden om voor het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te kiezen. Niet voor niets; het verkleint het risico op onverwachte hoge kosten bij schade aan andermans bezittingen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende leiding, wanneer een medewerker in een muur boort en de leiding raakt. Bij constructiewerkzaamheden kan het gaan om een productiefout, waarbij materialen vervangen moeten worden. Nog beter dan het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is het voorkomen van productiefouten. Dit doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor een CNC-bewerking van materialen. Gebruik Edustry vergelijker om snel een professioneel CNC bedrijf in jouw regio te vinden. Deze partij raadt je op basis van de online ingevoerde opdracht een geschikt CNC bedrijf aan.

Werkwijze van een CNC bedrijf

CNC is een afkorting van het Engelse Computer Numerical Control. Het betekent concreet dat een specialist de wensen van een opdrachtgever omzet naar logische instructies voor een computer, vaak met behulp van speciale software. De computer vertaalt deze instructies naar commando’s voor de CNC machine. Een groot voordeel van deze manier van werken is de minimale kans op fouten; de instructies moeten slechts eenmaal correct worden ingevoerd. Er blijft hierdoor veel minder restafval over. Daarnaast werken de machines ’s nachts ook. Onderdelen zijn hierdoor sneller klaar, waardoor vertraging in andere processen voorkomen wordt.

Dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Zelfs wanneer je voor de hulp van een CNC bedrijf kiest voor de productie van losse onderdelen, is het raadzaam een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dat geldt voor organisaties die veel bij klanten op locatie aan het werk zijn. Geef je als organisatie voornamelijk advies aan klanten? Kijk in dat geval eens naar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Fouten in berekeningen, leidend tot hoge kosten voor de afnemer, worden door dit type verzekering gedekt. Het is als organisatie haast niet te voorkomen, dat er af en toe fouten worden gemaakt. Met de juiste verzekering voorkom je dat dit grote consequenties heeft.

Verschillende leasevormen, verschillende verzekeringen. Hoe zit dat?

Als je zelf nog niet in een leaseauto rijdt is de kans groot dat je een of meerdere mensen kent die dit wel doen. Het aantal mensen dat namelijk gebruik maakt van leasen is flink gegroeid. Leasen is lekker makkelijk, je hebt namelijk bijna geen omkijken meer naar kosten en geregel nadat je je leasecontract hebt afgesloten. Echter, voordat je dit doet is het goed om te kijken naar welke leasevorm bij je past. Elke soort is immers anders en dit betekent ook dat de verzekeringen voor de verschillende vormen anders is geregeld. Dit kan je dus misschien wel helpen bij het maken van een beslissing. Tussen zakelijk leasen en private lease zitten bijvoorbeeld al veel verschillen. Benieuwd hoe dat zit? Je leest het in dit artikel.

Zakelijk leasen

Zakelijk leasen brengt een aantal mooie financiële voordelen met zich mee, zo betaal je namelijk geen bijtelling wanneer je minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt in je leaseauto. Met zakelijk leasen heb je daarnaast geen omkijken naar het verzekergedeelte. Je betaald een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij en hier zitten alle verzekeringen bij inbegrepen. Bij schade of wanneer reparatie nodig is betaald de leasemaatschappij, soms dien je daar wel eerst een eigen bijdrage voor te betalen.

Financial lease

Bij financial lease zit het allemaal net even wat anders in elkaar. De verzekering ligt namelijk nu niet bij de leasemaatschappij, maar bij de gebruiker van de auto. Je zal hierbij dus zelf een verzekering voor de auto moeten afsluiten. Naast de verzekeringskosten zijn ook kosten voor onderhoud en wegenbelasting niet inbegrepen bij financial lease. Een bedrijfswagen leasen is in de meeste gevallen financial lease wel voordeliger dan operationele lease.

Verzekeren

Naast deze zijn er nog een aantal leasevormen die allen hun eigen regelgeving hebben wat betreft het verzekeren van de auto. Zelfs wanneer je voor financial lease of private lease gaat, betekent dit niet dat je niet bij de leasemaatschappij een verzekering kan afsluiten. Dit kan namelijk in veel gevallen wel, maar je zal dit dan dus zelf moeten afsluiten.

Welke voorbereidingen komen er kijken bij het ontruimen van een woning?

Een woningontruiming is vaak een moeilijke en emotionele gebeurtenis. Het hoeft niet altijd zo te zijn, maar vaak gaat de ontruiming van een woning gepaard met veel verdriet, bijvoorbeeld wanneer er iemand is overleden. Een woning ontruiming kan ook plaatsvinden wanneer bijvoorbeeld beide ouders naar een verzorgingstehuis zijn verhuisd. Welke reden ook schuilgaat achter de ontruiming van een woning, het is vaak een uitdaging die veel tijd en energie kost. In dit artikel delen we een aantal tips bij het ontruimen van een woning, die deze taak hopelijk wat verlichten.

Wijs een coördinator aan

Belangrijk bij een woningontruiming is het kiezen van een coördinator die alle taken overziet en coördineert. Door de verantwoordelijkheid voor de ontruiming bij een persoon te leggen, voorkom je dat er taken blijven liggen of dat er juist zaken dubbel worden gedaan. Ook voorkom je ingewikkelde discussies of ruzies wanneer er tegenstrijdige meningen zijn. Als je van tevoren afspreekt dat de coördinator moeilijke beslissingen neemt, wordt dit tijdens het proces geaccepteerd. Vaak is de coördinator een persoon uit de familie- of vriendenkring.

Zoek de administratie goed uit

Wanneer een woning ontruimd moet worden is dat niet het enige dat moet gebeuren. Er zijn dan vaak nog meer zaken waaraan moet worden gedacht, zoals de hypotheek, bepaalde openstaande leningen, de rekeningen en verzekeringen, abonnementen en lidmaatschappen. Niet alles kan meer doorlopen, maar als dit niet op tijd wordt stopgezet kunnen de onnodige kosten oplopen. Breng dus de gehele administratie in kaart zodat er een duidelijk overzicht komt van zaken die geregeld moeten worden. Het is verstandig om deze taak bij maximaal een of twee personen te leggen, zodat het overzicht niet verloren raakt. 

De inboedel

Een woning ontruimen betekent dat er beslissingen omtrent de inboedel moeten worden gemaakt. Laat iedereen een ronde door het huis lopen om te kijken of er stukken zijn die familieleden graag willen hebben. Deze spullen kun je labelen. Zeker wanneer je een bedrijf inhuurt voor het ontruimen van de woning, is het fijn dat de medewerkers direct kunnen zien welke spullen waar naartoe moeten.  

Neem de tijd

Het ontruimen van een woning is emotioneel en grijpt vaak de gehele familie- of vriendenkring aan. Neem er daarom de tijd voor. Bedenk goed wat er met het huis en de inboedel moet gebeuren en neem hierin geen overhaaste beslissingen wanneer niet iedereen het ermee eens is. De opzegtermijn van een huurhuis ligt vaak rond de 6 maanden na overlijden, dus er is ruimte om de tijd te nemen die nodig is. Verspreid de taken over de periode en weet dat niet alles binnen een week geregeld moet zijn. Wanneer je aan bovenstaande dingen denkt, ben je al een heel eind en kun je rustig ademhalen.

3 tips voor startende ondernemers

Startende ondernemers hebben een hoop te regelen. Voordat het bedrijf in de lucht kan gaan, zijn er nog veel stappen die doorlopen moeten worden. Wat wordt bijvoorbeeld je strategie, hoe ziet de markt er uit en wie worden je klanten? Maar ook dingen als verzekeringen en privacy gevoelige kwesties komen hierbij kijken. Ga je voor een certificaat waarmee privacy wordt gewaarborgd (NEN 7510 bijvoorbeeld) of denk je dit zelf te kunnen? En je administratie, ga je die zelf doen of geef je deze ook liever uit handen? Een aantal tips voor de beginnende ondernemers kun je in deze blog vinden.

Markt bepalen

Allereerst is het belangrijk om een aantal standaardzaken op een rijtje te zetten. Je gaat de markt op met een product of idee, maar hoe ziet de huidige markt er uit? Wie zijn je concurrenten, en wie je stakeholders? Met welke wetgeving heb je te maken en wat zijn je hoofdtaken? Dit zijn zomaar wat vragen die je jezelf als startende ondernemer zou moeten stellen. Zonder duidelijk inzicht van de markt waarin je gaat werken is het namelijk lastig te starten. Richt je eerst op de hoofdzaken voordat je je laat afleiden tot kleine details. 

Stel doelen

Ondernemen kan soms heel hard werken terwijl dit zich niet altijd terugverdiend. Je wil het liefst natuurlijk snel groeien in jouw markt, maar dit kan moeilijk zijn als je vast komt te zitten in je vaste werkzaamheden. Stel daarom doelen op, voor zowel de korte als de lange termijn. Doelen kunnen bijvoorbeeld zijn, het aannemen van een x aantal mensen het eerste jaar, een groei behalen van x% of een bepaald aantal klanten werven en behouden. Deze doelen helpen je het grotere plaatje van je onderneming te zien. 

Uit handen geven

Startende ondernemers maken vaak de fout dat ze te veel op hun bordje nemen. Door alles zelf te doen, worden aspecten vergeten of onvoldoende gedaan. Dit kun je voorkomen door in het begin te investeren en werk uit handen te geven. Iemand verantwoordelijkheid geven voor jouw administratie kan je veel tijd opleveren die je weer in je bedrijf kan stoppen. Om privacy te waarborgen kan je door middel van hulp van externe partijen certificaten als ISO 27701 halen, waarmee je gelijk doet aan de wettelijke eisen die hiervoor gesteld zijn. Zo zijn er allerlei zaken die je in het begin beter uit handen kunt geven, later kan je altijd nog besluiten om deze zelf op te pakken. 

Online beleggen: hoeveel invloed heb je op risico?

Iedereen zal weten dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Bij beleggen heb je nooit de zekerheid van rendement of winst. Maar beleggen is ook nooit hetzelfde. De ene belegging is de andere niet. De ene kent meer risico dan de andere. Hoe zit dat precies met de verschillende risico’s en hoeveel invloed heb je hier als belegger zelf op?

Je bepaalt voor een deel zelf je risico

Wanneer je gaat beleggen, bepaal je voor een deel zelf je risico. Je hebt het risico nooit voor de volle 100% in de hand. Je weet namelijk nooit wat er gaat gebeuren met een bedrijf of een aandeel. Je blijft afhankelijk van een externe partij. Dat neemt niet weg dat je wel voor een bepaald deel in de hand hebt hoeveel risico je wilt nemen.

Sommige beleggingen zijn riskanter dan andere. Het nemen van meer risico is soms interessant, want meer risico betekent vaak ook potentieel meer winst. De kans dat de balans naar de andere kant uitslaat, is echter ook hoger dan bij meer behoudende beleggingen.

Hoe weet je nu of een belegging riskant is of niet? Hier kun je vaak achter komen door je goed in te lezen. Bijvoorbeeld door te kijken naar wat de koers in het verleden heeft gedaan, of wat er in het verleden met de waarde gebeurd is. Is deze historisch gezien er stabiel, dan is er vaak sprake van een lager risico. Schiet de koers historisch gezien alle kanten op, dan is het risico vaak hoger. Kijk echter niet alleen naar het verleden: ook huidige en toekomstige ontwikkelingen zijn van grote invloed op de stabiliteit van een koers.

Is beleggen met weinig risico wel interessant?

Veel mensen vragen zich af: is beleggen met weinig risico wel interessant? Dat kan het zeker zijn. Hoe minder risico je neemt, des te lager de kans op een hoog rendement is. Aan de andere kant: de kans dat je verlies maakt, is ook lager. Beleggen met weinig risico levert je, zeker over een langere periode gezien, vaak een bescheiden rendement op op je inleg. Het rendement is vaak vergelijkbaar met dat van een spaarrekening in de tijd dat banken nog goede rente gaven. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee.

Heb je interesse om te gaan beleggen? Bekijk de Giro beleggen review voor meer informatie.

Hoe interessant is een goedkope autoverzekering echt?

Het afsluiten van een (eerste) autoverzekering voor je auto is iets waar je grondig over moet nadenken. Voor veel mensen is het dan ook niet meteen duidelijk welke van de verschillende soorten autoverzekeringen op de markt voor hen nu precies de beste keuze is. Is dat de goedkope autoverzekering of doe je er toch goed aan om te kijken in de richting van een wat meer uitgebreide variant? In ieder geval stellen heel wat mensen zich met recht en rede de vraag hoe interessant een goedkope autoverzekering voor hun nu precies is. Is dat ook een vraag waar jij mee te kampen hebt en waar je maar geen antwoord op kan vinden? Dan kan je het antwoord wellicht wel terugvinden hier op deze pagina!

Welk gevaar schuilt er in de wettelijk verplichte WA-verzekering?

Bovenstaand kopje klinkt nu natuurlijk wel erg negatief. De WA-verzekering kan voor veel mensen zeker en vast een interessante oplossing vormen, maar er is absoluut ook sprake van een keerzijde aan de medaille. De WA-verzekering geniet een aanzienlijke populariteit omdat ze met absolute zekerheid de meest goedkope autoverzekering is op de markt. Voor mensen die het moeten stellen met een beperkt budget voor wat het verzekeren van hun auto betreft is dit dan ook veruit de meest optimale keuze. Waarom kiest niet iedereen er dan gewoon voor om de WA-verzekering af te sluiten voor hun auto? Zeer eenvoudig. 

Hoe interessant een goedkope autoverzekering zoals de WA-verzekering ook mag zijn, de lage kostprijs is het gevolg van het feit dat er ook slechts een zeer beperkt aantal dekkingen worden aangeboden. Veel mensen staan hier in de praktijk helaas niet bij stil. Zij zien dan ook eigenlijk uitsluitend de lage kostprijs die ze meteen over de streep trekt. Geloof ons echter als we zeggen dat dit lang niet altijd de meest optimale keuze is. Wanneer er schade aan je eigen voertuig moet worden betaald zal de WA-verzekering daar immers op geen enkele, maar dan ook geen enkele manier in tussenkomen. Wees hier dus zeker aandachtig voor.

 Is een goedkope autoverzekering voor jou echt voldoende of niet? 

De hamvraag van deze pagina is dus eigenlijk voor wie een goedkope autoverzekering zoals de WA-verzekering nu echt interessant is en voor wie niet. Dit is een complexe vraag waar we niet zomaar meteen een duidelijk antwoord op kunnen geven. Betekent dit dat we jou een sprong in het diepe laten wagen? Uiteraard niet, integendeel. Wat we op deze pagina gaan doen is even de verschillende zaken die het antwoord op deze vraag beïnvloeden uitvoerig bestuderen. Op deze manier zal jij aan het einde van deze pagina perfect in staat zijn om voor jezelf uit te maken of een goedkope autoverzekering afsluiten voor jou nu wel of niet de beste keuze is. 

1.) Heb je gekozen voor een nieuwe of een tweedehandse auto?

De eerste vraag die je, je voor het afsluiten van een eenvoudige, goedkope autoverzekering moet stellen heeft betrekking tot de waarde van het voertuig. Dit maakt direct een significant verschil. De goedkope autoverzekering, aldus de wettelijk verplichte WA-verzekering dekt uitsluitend schade in aan het voertuig van derden. Dit betekent dat je bij een ongeval niet kan rekenen op een vergoeding van schade aan je eigen auto. Bij een tweedehandse auto die niet veel geld heeft gekost is dit risico nog te overzien. Bij een gloednieuwe, dure wagen ligt dat natuurlijk helemaal anders. In dat geval zal je dan ook met absolute zekerheid willen dat de verzekeraar tussenkomt in de geleden schade. Het afsluiten van enkel en alleen een WA-verzekering is in dat geval dus helaas geen mogelijkheid meer. 

2.) Hoeveel kilometers leg je jaarlijks af met de auto?

Of een goedkope autoverzekering voor jou al dan niet voldoende is, is eveneens afhankelijk van het aantal kilometers die je op jaarbasis doet. Voor veel mensen geldt dat ze slechts een beperkte hoeveelheid aan kilometers rijden, bijvoorbeeld omdat ze de auto enkel en alleen gebruiken voor het woon-werkverkeer. Dat is geen probleem, maar het afsluiten van een all risk autoverzekering is dan (een aantal uitzonderingen daar gelaten) wellicht een beetje teveel van het goede. Kiezen voor een goedkope autoverzekering zoals de verplichte WA kan in dat geval dan ook een veel betere keuze zijn. Voor deze doelgroep is het afsluiten van een eenvoudige, voordelige autoverzekering dan ook gewoon wel perfect mogelijk.

Extra zaken die de kostprijs van je autoverzekering altijd beïnvloeden

Door het doornemen van de hierboven aangegeven informatie zal je kunnen vaststellen dat een goedkope autoverzekering voor jou lang niet in elke situatie de beste keuze is. Voor veel mensen zijn er echter nog een aantal extra factoren die roet in het eten kunnen gooien. Het spreekt voor zich dat we je ook deze niet willen onthouden. 

1.) Het eigen risico dat geldt voor jouw autoverzekering

Het eigen risico dat van toepassing is op je autoverzekering heeft een directe invloed op de hoogte van de verzekeringspremie die je moet betalen. Standaard wordt er door de verzekeraar een eigen risico bepaald dat ergens de kerk in het midden houdt. Wat betekent dat nu concreet? Dat het gemiddelde eigen risico ervoor zorgt dat enerzijds dat eigen risico betaalbaar blijft terwijl anderzijds de periodieke verzekeringspremie toch kan worden gedrukt. Ligt de premie voor jou toch nog niet voldoende laag? Dan kan je er altijd voor kiezen om ze nog verder te drukken door het eigen risico op te trekken. Let wel, je moet er wel rekening mee houden dat je het eigen risico bij een schadegeval dan nog wel moet kunnen ophoesten. 

2.) Wat bij een negatief schadeverleden?

Voor meer mensen dan je in eerste instantie mogelijks zou vermoeden is het in de praktijk nagenoeg onmogelijk geworden om een echt goedkope autoverzekering af te sluiten. De reden daarvoor gaat schuil in het feit dat men daarvoor over een te negatief schadeverleden beschikt. Dit negatief schadeverleden wordt in de hand gewerkt door het feit dat je bijvoorbeeld op een bepaald ogenblik betrokken bent geraakt in een ongeval met verwijtbare schade. Dit maakt het risico voor de verzekeraar om jou te verzekeren groter waardoor de kans op een goedkope autoverzekering aanzienlijk afneemt. Ook je schadeverleden als bestuurder is dus beslist een belangrijk punt om bij stil te blijven staan indien jij goedkoop je auto verzekeren wil.

Waar bestaat een alles-in-1-verzekeringspakket uit?

De meeste personen en ondernemingen hebben verschillende verzekeringen bij verschillende verzekeraars lopen. Dat kan nog wel eens onoverzichtelijk worden, want hoe weet je nou naar welke verzekeraar je moet bij schade? Daarom kiezen sommige mensen ervoor om een alles-in-1-verzekeringspakket af te sluiten. In een alles-in-1-verzekeringspakket zitten meerdere verzekeringen die je in één keer afsluit bij één en dezelfde verzekeraar. In dit blog leggen we je hier wat meer over uit.

Alles-in-1-verzekeringspakket: voor- en nadelen

De grootste voordelen van een alles-in-1-verzekeringspakket zijn dat al je verzekeringen dezelfde vervaldatum hebben, je nog maar contact hoeft te hebben met één verzekeraar bij schade of problemen en dat verzekeraars vaak een premiekorting geven wanneer je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Het nadeel is echter dat je vaak alsnog goedkoper uitkomt wanneer je verzekeringen van verschillende verzekeraars vergelijkt en voor iedere verzekering de goedkoopste optie uitkiest. Een alles-in-1-verzekeringspakket is dus vaak meer voor gemak dan voor kostenbesparing.

Particuliere alles-in-1-verzekeringspakketten

Om het overzichtelijk te houden, maken we in dit blog onderscheid tussen particuliere alles-in-1-verzekeringspakketten en zakelijke alles-in-1-verzekeringspakketten. Particuliere alles-in-1-verzekeringspakketten bevatten in ieder geval de inboedelverzekering, de opstalverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Een inboedelverzekering dekt schade aan of verlies aan alle roerende zaken in je huis, waar onder andere de meubels onder vallen. De opstalverzekering verzekert schade aan het huis en de aansprakelijkheidsverzekering verzekert schade die jij aan andere toebrengt.

Sommige verzekeraars breiden hun particuliere alles-in-1-verzekeringspakket daarnaast uit met een rechtsbijstandverzekering, welke gerechtelijke kosten dekt, en een autoverzekering. Het is afhankelijk van de verzekeraar wat er allemaal onder het alles-in-1-verzekeringspakket valt, dus zorg dat je de voorwaarden altijd goed doorneemt en vergelijkt.

Zakelijke alles-in-1-verzekeringspakketten

Bedrijven hebben andere verzekeringen nodig dan particulieren, dus logischerwijs bevatten zakelijke alles-in-1-verzekeringspakketten ook andere verzekeringen dan particuliere pakketten. Daarnaast moeten organisaties vaak veel meer verzekeren dan particulieren, dus een bedrijfsverzekeringenpakket is vaak ook uitgebreider. Onder een zakelijk alles-in-1-verzekeringspakket vallen in ieder geval de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, de bedrijfsmiddelenverzekering, een gebouwenverzekering en een rechtsbijstandverzekering.

Bij veel verzekeraars kun je er daarnaast voor kiezen om het zakelijke verzekeringspakket uit te breiden met één of meer van de volgende verzekeringen: aanhangwagenverzekering, bedrijfsschadeverzekering, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, glasverzekering en zakelijke autoverzekering. Uiteraard is het afhankelijk van het soort onderneming welke verzekeringen je precies nodig hebt. Een aanhangverzekering en zakelijke autoverzekering zijn uiteraard niet nodig als er geen bedrijfsauto’s zijn. Daarom is het goed om vooraf advies in te winnen bij de verzekeraar over welke verzekeringen nodig zijn voor jouw onderneming.

Zoals eerder aangegeven is een alles-in-1-verzekeringspakket meer voor het gemak dan voor kostenbesparing. Maar soms is gemak precies wat je nodig hebt. Het kan dus zeker voordelig zijn om te kiezen voor een alles-in-1-verzekeringspakket. Zorg echter wel dat je op voorhand goed uitzoekt welke verzekeringen je nodig hebt en of deze allemaal binnen het gekozen pakket worden gedekt.