3 redenen waarom u beter kunt beleggen dan sparen

 1. Home
 2. /
 3. Nieuws
 4. /
 5. 3 redenen waarom u beter kunt beleggen dan sparen

3 redenen waarom u beter kunt beleggen dan sparen

Posted in : Nieuws on by : admin Comments:

Maak beter gebruik van uw spaargeld en start met beleggen. Voordat u start met het beleggen is het verstandig om u van te voren goed voor te bereiden. Met de juiste voorbereiding is het zeker mogelijk om veel winst te maken in korte tijd. Wij geven u graag 3 redenen waarom u beter kunt beleggen dan sparen.

 1. Rente is laag
  Sparen is enkel aantrekkelijk als er sprake is van een hoge rente. Aangezien tegenwoordig de rente steeds lager wordt, kunt u concluderen dat sparen haast niks meer oplevert. Natuurlijk heeft het beleggen ook risico’s, maar hier kunt u op den duur wel hogere rendementen uit halen. Het ligt dan verder ook aan uw persoonlijke wensen wat u gaat kiezen. Wilt u graag hogere rendementen of gaat u voor de zekerheid? De rente is op dit moment zo laag, dat is sommige gevallen de kosten zelfs hoger zijn dan de rente. Zet de voor- en nadelen voor uzelf op een rijtje en maak een keuze.
 2. Laat het geld voor u werken
  Op het moment dat u ervoor kiest om uw geld op uw spaarrekening te zetten, dan gebeurd er bijna niks. U heeft de mogelijkheid om het geld te beleggen en op deze manier zal het geld voor u werken. Zo zal het geldbedrag op den duur steeds meer stijgen. Kiest u ervoor om uw geld op uw spaarrekening te zetten? Dan is er enkel sprake van het bewaren van uw geld.
 3. Verzekeringen
  Er zijn tegenwoordig erg veel verzekeringen waar u gebruik van kunt maken in het dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan uw opstal- of zorgverzekering. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een beleggingsverzekering met einddatum. Hierbij zal door middel van beleggingen kapitaal worden opgebouwd. Dit is te vergelijken met een levensverzekering en zal aan het eind van de looptijd uitbetaald worden.