Aansprakelijkheidsverzekering ZZP?

U heeft besloten om zelfstandig aan de slag te gaan. Dit is een spannende tijd. U heeft geen sociale vangnet meer maar bent geheel zelfstandig. U kunt u eigen tijd indelen en zelf bepalen welke richting u op wilt gaan als ZZP’er. Waar u misschien niet meteen aan denkt, zijn uw verzekeringen. Een van de belangrijkste verzekeringen waar u aan moet denken is de aansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Voorbeelden:

  • U stoot een dure laptop van uw klant van tafel en deze raakt beschadigd.
  • Uw klant struikelt door gereedschap wat u op de grond heeft liggen op locatie en heeft letsel.
  • U breekt eigendommen van uw klant doordat u langsloopt met uw werkmateriaal.

De ene schade is financieel wat makkelijker te dragen dan de ander. Maar wat als het schadebedrag jouw bedrijfscontinuïteit in gevaar brengt?

Welke aansprakelijkheidsverzekeringen zijn er?

 Voor ZZP’ers zijn er  verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen. Twee hiervan zijn de aansprakelijkheidsverzekering ZZP  en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: geeft dekking voor puur vermogensschade zonder dat er schade is aan goederen of letselschade.
  • Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven: geeft dekking bij schade aan goederen of letselschade en juist NIET bij alleen vermogensschade.

 

Voor alle beroepen is een aansprakelijkheidsverzekering een belangrijke verzekering. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is overigens niet voor alle beroepen nodig.

Wat is er niet gedekt?

Hopelijk gebeurt het niet maar als ZZP’er kunt u voor een hoop zaken aansprakelijk worden gesteld. Maar niet alle claims zijn gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering ZZP.

– Zo is de schade die u veroorzaakt met uw motorvoertuig  niet gedekt.

– Schade aan eigen zaken zijn niet gedekt

– Montage is niet bij alle verzekeraars standaard meeverzekerd.

– Als u schade opzettelijk veroorzaakt, is dit ook niet gedekt.

– Zuivere vermogensschade is niet gedekt. Hiervan is sprake wanneer een derde verlies heeft geleden of heeft gemiste inkomsten heeft zonder dat er schade is.

Voor een ZZP’er is een aansprakelijkheidsverzekering ZPP een verstandige investering. U kunt al vanaf € 100,00 per jaar een aansprakelijkheidsverzekering ZZP afsluiten (afhankelijk van beroep en omzet).

Kies uw beroep via aansprakelijkheidsverzekeringzzp.nl en sluit binnen 5 minuten uw verzekering.