Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP?

Door de veranderende arbeidsmarkt is het aantal ZZP’ers groeiende. Ook u heeft de stap genomen om als ZZP’er aan de slag te gaan of speelt met de serieuze gedachte om dit te doen. U begint met een KvK inschrijving en gaat netwerken om zo een leuke opdracht te krijgen.  Maar denkt u ook aan de valkuilen die gepaard gaan met ondernemen. Als ondernemer kunt u een fout maken in de opdracht die u krijgt. Een opdrachtgever kan u dan verantwoordelijk houden voor de kosten en/of omzetderving. En dat kan flinke gevolgen hebben voor u bedrijfsliquiditeit.

Andere voorbeelden waar u aan kunt denken:

  • Uw advies blijkt een grote fout te bevatten met grote financiële gevolgen voor uw klant.
  • Uw berekeningen blijken niet te kloppen en de klant heeft daardoor financiële schade
  • U laat een termijn verlopen waardoor de klant financieel benadeeld wordt.

De ene schade is financieel wat makkelijker te dragen dan de ander. Maar wat als het schadebedrag uw bedrijfscontinuïteit in gevaar brengt?

Welke verzekeringen?

Er zijn voor ZZP‘ers  verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen. Hieronder de belangrijkste

  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: geeft dekking voor puur vermogensschade zonder dat er schade is aan goederen of letselschade
  • Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (ook wel de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering genoemd): geeft dekking bij schade aan goederen of letselschade en juist NIET bij alleen vermogensschade.

Voor alle beroepen adviseren wij een aansprakelijkheidsverzekering. Echter, niet alle beroepen hebben een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Wist u ook dat veel opdrachtgevers eisen dat u zich aantoonbaar hebt verzekerd tegen aansprakelijkheid?

Wat is nu precies het verschil?

De namen van de verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen lijken voor de gemiddelde consument erg op elkaar en worden dan ook vaak met elkaar verward. Hieronder dus een mini-cursus.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Deze verzekering is volledig gericht op financiële schades waarbij er geen sprake is van letsel- of zaakschade. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat u een foute berekening heeft gemaakt tijdens een belastingaangifte waardoor uw klant duizenden euro’s moet terugbetalen aan de Belastingdienst. Een ander voorbeeld is een ICT-er die fouten maakt in de software van een computersysteem waardoor een bedrijf omzet misloopt.
Fouten maken is menselijk. Het kan iedereen overkomen. Wilt u voorkomen dat u moet gaan betalen voor de financiële schade die door uw fout is ontstaan, sluit dan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP / Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Deze verzekering kunt u afsluiten als u materiële- en letselschade vergoed wilt krijgen. Materiële schade kan bijvoorbeeld ontstaan doordat u de laptop van een opdrachtgever omstoot of u laat uw gereedschap op een dure laminaatvloer vallen.

Letselschade toebrengen lijkt iets wat u nooit zou gebeuren maar de financiële gevolgen lopen vaak hoog op. Stel dat een derde uitglijdt over een net gedweilde vloer? Of een collega struikelt over uw laptop tas? Een letselschade zelf dragen kan uw eigen ondernemerschap flink onder druk zetten.

Via aansprakelijkheidsverzekeringzzp.nl kunt u zowel een aansprakelijkheidsverzekering ZZP als een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering  ZZP afsluiten tegen vaste premies. Regel het vandaag nog en u bent binnen 5 minuten goed verzekerd.