Bestelauto verzekering

Een bestelauto, soms beter bekend als een auto met grijs kenteken, is wettelijk verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn. Een zogenaamde auto met grijs kenteken kan verwarrend zijn omdat het kenteken van de auto in werkelijkheid helemaal niet grijs van kleur is. Een bestelbus of auto met grijs kenteken is dan ook makkelijk te herkennen aan de beginletters van het kenteken. Dit is een B of een V.

Fiscaal voordeel bestelauto verzekering

Als u bij de belastingdienst geregistreerd staat als ondernemer betaalt u een lager wegenbelasting tarief voor uw bestelauto. Om in aanmerking te komen moet u voldoen aan de volgende drie voorwaarden:

  • U bent ondernemer voor de omzetbelasting en u hebt een btw-nummer
  • De bestelauto staat op uw naam, en u bent de (rechts)persoon aan wie het btw-nummer is toegekend.
  • U gebruikt de bestelauto meer dan bijkomstig voor uw onderneming. Dit betekent dat u uw bestelauto voor meer dan 10% van de jaarlijks verreden kilometers voor uw onderneming gebruikt.

Het lagere tarief wordt automatisch door de belastingdienst toegepast als u aan de bovenstaande voorwaarden voldoet.

Bestelauto verzekeren zakelijk

Wanneer u uw bestelauto zakelijk gebruikt bent u verplicht een zakelijke bestelauto verzekering af te sluiten. Wanneer u als ondernemer uw bestelauto particulier verzekerd bent u niet gedekt voor zakelijke ritten. Anderson is dit wel het geval. Uw privéritten zijn wel meeverzekerd bij een zakelijk bestelautoverzekering.

A t/m Z Pakket

Als ondernemer is het enorm belangrijk om goed verzekerd te zijn. Dit kost meestal veel geld maar kan wel uw zaak redden wanneer er onverhoopt iets mis is gegaan. Bij Lancyr zakelijk kunt u uw verzekeringen in een pakket stoppen. Dat kan u een pakketkorting tot 10% opleveren.

Enkele verzekeringen die aan te raden zijn aan ZZP’ers zijn een (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering of een ongevallenverzekering.  Wanneer u deze verzekeringen afsluit bij Lancyr kunt u flinke korting op de maandpremie krijgen. Voor meer informatie over het A t/m Z Pakket kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.