De zorgverzekering

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. De zorgverzekering

De zorgverzekering

Posted in : Nieuws on by : admin Comments:

Mensen geven het meeste geld uit aan hun zorgverzekering, dat beteken automatisch dat je waarschijnlijk ook het meeste geld op die verzekering kunt besparen. De zorgverzekering is in Nederland ook een verplichte verzekering. Dus omdat elke Nederlander vanaf 18 jaar een eigen zorgverzekering heeft is het aanbod van zorgverzekeringen natuurlijk enorm. Bekijk daarom goed hoeveel je betaalt voor de zorgdekking die je kunt krijgen bij verschillende zorgaanbieders.

 

De autoverzekering

Als je een auto hebt, ben je ook verplicht om een verzekering af te sluiten die de kosten dekt als je een ander schade toebrengt in het geval van een ongeluk. De schade aan je eigen auto is alleen gedekt als je all-risk verzekerd bent.

 

Inboedelverzekering

Als je wilt dat jouw spullen zijn verzekerd bij inbraak bijvoorbeeld, dan heb je een inboedel verzekering nodig. Deze verzekering dekt tot een bepaald bedrag de schade die je oploopt bij schade of verlies van persoonlijke eigendommen. Let wel dat de erzekering rekening houdt met afschrijving op in principe al je eigendommen en je moet het  in veel gevallen ook het originele aankoop factuur  kunnen overleggen. De inboedelverzekering is geen verplichte verzekering.

 

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering dekt de koste die gepaard gaan met eventuele rechtzaken of juridisch advies dat je wilt inwinnen bij een geschil met bijvoorbeeld je werkgever, aannemer van je huis of je huurbaas. Maar je kan ook een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor geschillen in het verkeer als iemand beweert niet schuldig te zijn aan schade die hij of zij jou heeft toegebracht.

 

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijksverzekering dekt schade die jij toebrengt aan een ander. Ben je bijvoorbeeld bij iemand thuis en je stoot een dure vaas om of je beschadigd een stoel of tafel, dan kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering keert dan het bedrag uit om de schade te herstellen of om het product nieuw te kopen.