Goedkoop verhuizen doe je zo

Verhuizen is voor de meeste mensen niet de meest favoriete klus. Naast dat het veel tijd kost is het daarnaast vaak ook nog eens erg duur. Het is daarom best handig als je op de hoogte bent van hoe je toch wat geld kunt besparen tijdens een verhuizing. De meeste mensen hun geld liever ergens anders uit natuurlijk. Er zijn diverse manieren waarop jij geld kunt besparen tijdens een verhuizing. In deze blog kan je alle ins en outs lezen over goedkoop verhuizen!

1.      Steek zelf je handen uit je mouwen

Tijdens een verhuizing is de grootste kostenpost vaak het geld dat je moet besteden aan vakmensen. Een verhuiswagen en medewerkers die dozen tillen zijn heel handig maar kosten ook veel geld. Huur een aanhanger in de buurt zoals bij aanhanger huren rotterdam om zo zelf het vervoer te doen. Daarnaast zal je waarschijnlijk wat hulp moeten inschakelen bij het tillen. Hiervoor kan je vrienden en familie inschakelen, in ruil voor een drankje achteraf willen zij jou vast helpen. Zo heb je voor weinig geld al een groot deel van de verhuizing geregeld! Ook wat betreft klussen kan je het best je omgeving vragen om te helpen. Vooral voor simpele klusjes als schilderen en meubels in elkaar zetten is het zonde om een bedrijf in te huren.

2.      Goed plannen

Als je vooraf een checklist maakt kan je vast gaan bepalen hoeveel geld je zal moeten besteden aan de verhuizing. Een ander voordeel is dat wanneer je vooraf al inzicht hebt in diensten die je nodig hebt je deze tijdig kan inschakelen. Vooral wanneer je van plan bent een verbouwing te doen waarbij je een aannemer nodig hebt zal je deze op tijd moeten regelen. Aannemers zijn vaak druk en hebben vaak na een aantal weken of zelfs maanden pas tijd om je te helpen.

3.      Verzeker je spullen

Ook niet onbelangrijk is de verzekering van je inboedel. Controleer vooraf of jij verzekerd bent wanneer er schade ontstaat tijdens de verhuizing. Dit geldt voor verhuisbedrijven maar tevens ook wanneer je zelf het werk gaat doen tijdens je verhuizing. Er zijn ook aparte verzekeringen te verkrijgen voor het verhuizen. Als je een aanhanger huurt om te verhuizen is deze meestal ook verzekerd, maar zit er wel een eigen risico bij. Check de voorwaarden hiervan bij de verhurende partij. Tot slot kan je tijd besparen door een aanhanger te huren bij jou in de buurt, kijk bijvoorbeeld bij aanhanger huren utrecht als je in de provincie Utrecht woont.