Premie arbeidsongeschiktheidsverzekering laag door fit personeel

Heeft u personeel in dienst? Dan is het in Nederland verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Natuurlijk geen probleem, maar u kunt er wel voor zorgen dat de maandelijkse premie laag blijft. Dit doet u door het eigen risico te verhogen, maar op een bepaalde manier het personeel fit te houden. Wij zullen u als werkgever op de hoogte brengen van de manieren om uw personeel fit te houden zodat er bespaard kan worden op de maandelijkse kosten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Werk en privé gescheiden kunnen houden

Sommige werkgevers verwachten van hun personeel dat er in vrije, en dus privé, uren wel nog even een mailtje verstuurd kan worden of bepaalde werkzaamheden af worden gemaakt. Doe dit niet! Wanneer er een goede balans is tussen privé en werk zal de motivatie omhoog gaan en dus ook de werk efficiëntie. Dit heeft allemaal te maken met hun stressniveau en zo zullen de personeelsleden niet overwerkt raken.

Stimuleer bewegen

Het is voor kantoor medewerkers vaak lastig om aan de dagelijkse beweging te komen. Wij raden u aan om dit als werkgever op een bepaalde manier te stimuleren. Dit kan bijvoorbeeld door bedrijfsfietsen aan te schaffen of een abonnement op de sportschool voor hen te financieren. Hierdoor wordt het voor het personeel een stuk interessanter om activiteiten te ondernemen.

Met de juiste producten werken

Natuurlijk kunt u bovenstaande dingen allemaal doen en dit is ook zeker aan te raden, maar ook de keuze voor bepaalde producten op de werkvloer is verstandig. Zo moet u altijd kiezen voor een kwalitatieve laptopstandaard. Deze zorgt ervoor dat u en uw personeel een juiste houding aannemen tijdens werkzaamheden en zodoende zullen lichamelijke klachten voorkomen worden. Daarnaast is het gebruik van een ergonomische muis, een goed bureau en een standaard voor een beeldscherm aan te raden.