Tips voor het beveiligen van je woning tegen inbraak

In de afgelopen jaren is het aantal woninginbraken weliswaar iets gedaald, maar nam het geweld wat inbrekers gebruiken tijdens een inbraak sterk toe. Inbrekers forceren deuren en ramen met fors geweld, inbrekers weerhouden woningbezitters ervan de hulp van anderen in te schakelen door te dreigen met geweld, enzovoorts. Dit leidt ertoe dat er tal van gevaarlijke situaties binnen je woning kunnen ontstaan. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen, je partner en zelfs je huisdieren! Reden genoeg om het installeren van extra beveiliging te overwegen. In dit artikel geven we enkele tips om je woning beter te beveiligen.

Tip 1: laat nieuwe sloten op ramen en deuren plaatsen

Het beveiligen van je woning begint bij het plaatsen van goede sloten op ramen en deuren. In veel gevallen maken woningbezitters momenteel nog gebruik van tweepuntsloten, die veel minder veilig zijn dan moderne driepuntsloten. Ook het beveiligen van je ramen met goede sloten is erg belangrijk. Voor het beveiligen van je ramen kun je kiezen tussen opleg- en insteeksloten. Het meest geschikte type sloten is afhankelijk van de manier waarop je ramen geopend worden en de dikte van je kozijnen.

Tip 2: installeer een alarminstallatie in huis

Sloten maken de kans op een inbraak in huis kleiner, maar houden inbrekers niet meer tegen als ze eenmaal binnen zijn. Om die reden kan het verstandig zijn om ook een alarminstallatie te installeren. Een alarminstallatie kun je tegenwoordig geheel naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van een bewegingssensor met een elektronische camera en magneetcontacten. Slotenmakers kunnen je helpen bij de installatie van het alarmsysteem in huis.

Tip 3: vraag om advies

De meest simpele tip is het wellicht het vragen om advies bij slotenmakers. Slotenmakers kunnen een risicoanalyse van je woning maken om de grootste beveiligingsrisico’s in kaart te brengen.