Verplichte Verzekeringen

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Verplichte Verzekeringen

Verplichte Verzekeringen

Posted in : Nieuws on by : admin Comments:

Een aantal verzekeringen zijn verplicht om af te sluiten en een aantal anderen zijn vrijwillige keuze.

 

Zorgverzekering

De zorgverzekering is een verplichte verzekering in Nederland. Dit houdt in dat je een basisverzekering moet hebben als je 18 jaar of ouder bent. De zorgverzekering is er natuurlijk voor wanneer jij je been breekt of ziek wordt, dan hoef je zelf niet op te draaien voor de kosten die het met zich meebrengt. Deze kosten kunnen dus varieren van ziekenhuiskosten als je in het ziekenhuis komt te liggen tot medische ingrepen.  Aanvullende zorg verzekeringen of tandartsverzekeringen zijn niet verplicht.

 

Wettelijke aansprakelijkheid auto

Als je een auto hebt ben je ook verplicht om een wettelijke aanspraak verzekering te hebben. Dat betekent niet dat de kosten voor reparaties aan jouw eigen auto worden vergoed in het geval dat jij een ongeluk veroorzaakt. De WA verzekering dekt de schade die jij toebrengt aan anderen. Dus als je een ongeluk hebt, en jij hebt het ongeluk veroorzaakt, dan dekt de verplichte WA verzekering de schade die jij de andere toe doet. Wil je dat de schade aan jouw eigen auto ook wordt betaald door de verzekering, dan moet je een all-risk verzekering afsluiten. Dan wordt ook de schade aan je auto vergoed wanneer je per ongeluk tegen een paaltje rijdt. Let wel op dat je een eigen risico hebt wat eerst door jou afbetaald moet worden, voordat de verekering uitbetaald!

 

Niet verplichte verzekeringen
Een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht, tenzij je een huis koopt en jouw hypotheekverstrekker eist dat je een overlijdensrisico verzekering afsluit die ervoor zorgt dat in het geval van overlijden jouw hyppotheek wordt afbetaald en jouw partner of kinderen niet met de hypotheeklast overblijven. Inboedelverzekering voor de spullen in je huis is niet verplicht. Dus wordt jouw huis leeggehaald, dan kan je alleen rekening op een vergoeding als je daarvoor een inboedelverzekering hebt afgesloten. De reisverzekering is ook geen verplichte verzekering. Ga je op reis en je spullen worden gestolen, dan kun je beroep doen op je reisverzekering als je die hebt afgesloten. Vergeet niet dat je met een reisverzekering je niet de reis kunt annuleren en dan het geld terug kunt verwachten van de verzekering. Dit kan vaak alleen in het geval van overlijden van je vader, moeder, broer, zus of opa en oma. Tantes of neefjes of andere familie valt meestal niet onder de annulerings voorwaarden.