Opstalverzekering vergelijken

Wanneer je net in het bezit bent van een nieuw huis of appartement, wil je natuurlijk direct dat deze goed wordt verzekerd. Een huis is namelijk één de kostbaarste bezittingen en daarom wil je dat jouw woning wordt vergoed tegen elke vorm van schade. Dat kun je doen door een opstalverzekering af te sluiten. Vaak wordt de opstalverzekering verplicht gesteld, omdat je huis vaak als onderpand dient voor een hypotheek en de verstrekker wilt natuurlijk niet dat er iets gebeurt met jouw woning.

Wat valt er onder een opstalverzekering?

Onder een opstalverzekering vallen alle onderdelen die standaard in het huis ingebouwd zijn. Denk aan het plafond, de fundering, de ramen en allerlei andere zaken. Een inboedelverzekering dekt alleen de schade voor de inboedel van jouw woning. Je kunt de opstalverzekering verder onderverdelen in een aantal dekkingen, namelijk:

  • Brandverzekering
  • Uitgebreide verzekering
  • Extra uitgebreide verzekering
  • All-risk verzekering

Welke dekking je precies nodig hebt is aan de hand van je eigen situatie te bepalen. Denk je dat er in de toekomst veel schade zal ontstaan? Dan is het verstandig om een uitgebreider pakket te kiezen. Het is aan te raden deze beslissing niet alleen te maken, maar samen met de verzekeraar. Hij kan je precies alle ins en outs vertellen van jouw woning om zo uiteindelijk tot de passende opstalverzekering te komen.

Kies de juiste opstalverzekering

Om de juiste opstalverzekering te kiezen, kun je ten eerste naar de premie kijken. Echter moet je je hier niet blind op staren, want een iets duurdere verzekering biedt misschien wel betere voorwaarden op die beter aansluiten op jouw wensen. Ook is het type woning belangrijk om te bepalen wat voor soort opstalverzekering je nodig hebt. Een appartement heeft namelijk andere waarden dan een huis. Door deze afwegingen te maken wordt de keuze voor een opstalverzekering wellicht wat vergemakkelijkt. Daarom is het goed te kijken wat elke verzekeraar aanbiedt, voordat je een beslissing neemt.