Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Een rechtsbijstandverzekering wordt door veel Nederlanders nog weleens vergeten om af te sluiten of ze willen het gewoonweg niet, omdat ze denken dat het niet nodig is. Toch is het geen gek idee om toch een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Het dekt namelijk alle juridische kosten die je maakt. Sommigen hebben dat gelukkig nog nooit nodig gehad, maar hebben toch een verzekering afgesloten om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Er wordt ook vaak gedacht dat de juridische kosten onder een andere verzekering valt, maar daar is alleen sprake van als het een onderdeel is van jouw autoverzekering.

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Het nut van een rechtsbijstandverzekering wordt weleens onderschat. Iedereen kan een keer in de situatie komen dat ze juridische bijstand nodig hebben door bijvoorbeeld een conflict, scheiding of ongeluk. Dan wil je natuurlijk worden bijgestaan door een advocaat en daarvan zijn de kosten niet mals. Door een rechtsbijstandverzekering af te sluiten draai je niet zelf op voor deze kosten, maar deze worden tot een bepaald bedrag vergoed. Een rechtsbijstandverzekering mag ook niet worden verward met een aansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt namelijk alleen de schade die je bij anderen aanricht. Indien je het er dan niet mee eens bent, kun je in hoger beroep gaan. In dat geval is de rechtsbijstandverzekering van kracht.

Kies de juiste rechtsbijstandverzekering

De juiste rechtsbijstandverzekering heb je nog niet zomaar gedaan. Allereerst moet je nagaan welke situatie jou het snelst in verband kan brengen met juridische bijstand. De rechtsbijstandverzekering kan namelijk in meerdere situaties worden toegepast, namelijk bij:

  • Scheidingszaken
  • Consumentzaken
  • Werkzaken
  • Belastingzaken
  • Verkeerszaken

Daarna ga je kijken wat de polisvoorwaarden en premies zijn van elke aanbieder. Dit kan namelijk soort ook flink schelen in prijs. Als je deze factoren bent nagegaan, is het kiezen van de juiste rechtsbijstandverzekering een fluitje van een cent.