Een reisverzekering hoort bij een goede voorbereiding

Een goede reisvoorbereiding is het begin van een geslaagde vakantie. Van het moment dat je een reis boekt tot het moment dat je op de plaats van bestemming bent, moet er altijd veel geregeld worden. Bij veel mensen staat het afsluiten van een goede reisverzekering bovenaan de must-do list en dat is niet zonder reden.

Neem de tijd en vergelijk, tijdens de voorbereiding van je vakantie

Via je smartphone kun je nog een verzekering afsluiten in de rij voor de incheckbalie op Schiphol. Toch is het handig om in de voorbereiding een momentje in te plannen om op een rij te zetten wat je nodig hebt aan dekking. Het is tevens raadzaam om de diverse reisverzekeringen te vergelijken. Dit kan je namelijk een leuk bedragje schelen in kosten. Dat kan variëren van een extra biertje in de hotelbar tot een extra cocktail elke dag van je vakantie. Een moment om over je reisverzekering na te denken is dus geen verspilde tijd.

Wat is standaard gedekt en wat is niet inbegrepen?

Want als het misgaat is een goede reisverzekering noodzaak. De kosten van noodhulp zijn dan gedekt. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor ziekenhuisverblijf of ambulance. Ook vervroegd vertrek naar huis of juist een langer verblijf zijn sneller geregeld. Wat je van plan bent tijdens een vakantie, is ook van invloed op de dekking en hoogte van de premie. Duiken zit vaak bij de standaardpremie inbegrepen, maar skiën bijvoorbeeld niet altijd. Kijk dus goed wat je van plan bent te doen tijdens de vakantie en of je hiervoor verzekerd bent.

Een doorlopende reisverzekering; de beste keuze voor jou?

Het fijne van een doorlopende verzekering, is dat je het hele jaar door gedekt bent. Je hoeft niet bij elke reis na te denken. Dat is handig als je vaak weg bent of soms onverwacht weggaat. Het ligt aan je persoonlijke situatie of een doorlopende verzekering echt voordeliger is of niet. Met een gezin ben je al vaak goedkoper uit met een doorlopende verzekering, als je meer dan 3 weken per jaar op vakantie bent. Voor een volwassene alleen is dit doorgaans met 4 weken op vakantie per jaar.

Een goede voorbereiding begint met een goede reisverzekering

Een goede voorbereiding is het halve werk en met een goede reisverzekering afsluiten is het halve werk gedaan. Want in het geval van een vakantie plannen, begint met het afsluiten van een verzekering al een beetje je vakantierust.

Een goede voorbereiding is het halve werk en met een goede reisverzekering afsluiten is het halve werk gedaan. Want in het geval van een vakantie plannen, begint met het afsluiten van een verzekering al een beetje je vakantierust.