Een uitvaartverzekering

  1. Home
  2. /
  3. Verzekering
  4. /
  5. Een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering

Posted in : Verzekering on by : admin Comments:

Nadenken over je eigen uitvaart is waarschijnlijk niet iets wat veel mensen graag doen. Het is dan ook niet gek als een uitvaartverzekering afsluiten nog niet op jouw to-do lijstje staat. Toch is het slim om niet langer je kop in het zand te steken en de voor- en nadelen van het afsluiten van een uitvaartverzekering te door te lezen:

Waarom een uitvaartverzekering?
Het belangrijkste argument om wel een uitvaartverzekering af te sluiten is dat je je geen zorgen hoeft te maken over geld. Je hoeft geen spaargeld apart te zetten voor je uitvaart en je zult ook je nabestaanden niet opzadelen met hoge kosten. Daarnaast weet je zeker dat het geld echt aan je uitvaart wordt besteed, omdat je nabestaanden de facturen van de uitvaart moeten voorleggen aan de verzekeraar.
Een ander voordeel van een uitvaartverzekering is dat er veel geregeld wordt door een contactpersoon van de verzekeraar. Een uitvaart brengt enorm veel geregel met zich mee en het is fijn als de nabestaanden hier wat hulp mee krijgen, zodat ze zich verder volledig kunnen richten op de verwerking van het verlies.

Wat zijn de nadelen van een uitvaartverzekering?
Een uitvaartverzekering afsluiten heeft echter ook nadelen. Één van de grootste nadelen is dat mogelijk niet alle kosten vergoed worden. Afhankelijk van wat de wensen van jou en je nabestaanden zijn, kunnen bepaalde dingen niet onder de polis vallen. Het is daarom altijd belangrijk om de polisvoorwaarden goed te bestuderen en aan de hand daarvan een afweging te maken en eventueel wat extra geld apart te zetten.

Wel of geen uitvaartverzekering?
Of een uitvaartverzekering wel of niet rendabel is hangt uiteindelijk af van je persoonlijke situatie en wensen. Als je genoeg spaargeld hebt kun je er voor kiezen om geen uitvaartverzekering af te sluiten. Al loop je dan wel het risico dat je nabestaanden je spaargeld voor een andere doeleinden zullen gebruiken. Een ander risico is dat de prijzen tegen de tijd dat je overlijdt hoger zijn geworden en je spaargeld alsnog niet genoeg is om de hele uitvaart mee te bekostigen. Daarnaast zul je er rekening mee moeten houden dat je nabestaanden veel zelf moeten regelen voor je uitvaart. Als je deze problemen wilt voorkomen en er gewoon zeker van wilt zijn dat je nabestaanden niet voor onverwachte kosten en regelwerk komen te staan dan is het afsluiten van een uitvaartverzekering waarschijnlijk verstandig. Wij raden altijd aan om de polisvoorwaarden goed door te lezen en verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken
Op overstappen.nl kun je gemakkelijk je uitvaartverzekering vergelijken en kijken welke verzekering het beste bij jou en je situatie past. Daarnaast is www.overstappen.nl een handig hulpmiddel als je je vaste lasten per maand wilt verlagen! Een goedkope uitvaartverzekering zonder veel gedoe van Yarden, of liever een duurdere of duurzame met meer opties? Vergelijk en bestudeer! Zo kom je niet voor verrassingen te staan.