Hogere aanvullende premies zorgverzekering

Hoe ouder de verzekerde, hoe hoger de premie voor de aanvullende verzekering. Dat geldt volgens de Consumentenbond bij drie van de vier grote verzekeraars (Zilveren Kruis Achmea, CZ en VGZ). De kloof in premie tussen ouderen en jongeren is het grootst bij De Amersfoortse, ontdekte de Consumentenbond nadat het de premies van 36 verzekeraars naast elkaar legde. 55-jarigen betalen bij De Amersfoortse 360 euro per jaar meer dan een 24-jarige, voor precies hetzelfde aanvullende pakket. Dat komt neer op 30 euro per maand.

Aanvullende verzekering

Bij 12 van de 36 onderzochte verzekeraars is de premie afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde. Dit geldt overigens alleen voor de aanvullende verzekering. Bij de basisverzekering is deze praktijk verboden. Bij andere verzekeraars dan De Amersfoortse lopen de prijsverschillen uiteen van 2 tot 21 euro. Bij FBTO zijn ouderen wel voordelig uit. Daar krijgen 50-plussers volgens de Consumentenbond ”een voordeeltje” op de modules gezinsplanning en calamiteiten. ”Maar of 50-plussers die eerste module nog vaak nodig hebben valt te bezien”. De Consumentenbond haalt aan dat zorgverzekeraars adverteren met lage premies, maar dat deze bijvoorbeeld alleen gelden voor consumenten van 18 tot 21 jaar.

Wilt u meer weten over (zorg)verzekeringen? Ga dan naar CBBS, CBBS verzorgt voor MKB loonservice, verzekeringen en salarisverwerking.