Hulp nodig bij je zonnepanelen kiezen?

Wist je dat zonnepanelen de waarde van je huis verhogen? Een huis met zonnepanelen heeft namelijk lagere energiekosten. Uit onderzoek is gebleken dat een huis met zonnepanelen gemiddeld € 5.500 meer opbrengt dan een huis zonder zonnepanelen. Hierdoor is de kans groot dat je je huis sneller verkocht krijgt. Maar hoe gaat het installeren van zonnepanelen in zijn werking? In dit artikel lees je belangrijke informatie voordat je zonnepanelen uitkiest.

Wat zijn zonnepanelen precies? 

Met een zonnepaneel wek je stroom op. De stroom die van de panelen af komt is alleen niet zomaar te gebruiken voor iedere toepassing. Bedrijven bieden daarom naast losse zonnepanelen ook zogenaamd PV-panelen aan. Dit zijn complete panelen, waarbij de gehele weg van zonlicht tot apparaat verzorgd wordt. Vaak worden deze soorten panelen gecombineerd bij het aanschaffen van zonnepanelen. 

Maar hoe vind ik de juiste zonnepanelen?

Zonnepanelen uitkiezen is niet iets wat je zomaar doet. Het is een investering waar verschillende partijen veel tijd en geld in steken. Veel mensen verwachten tijdens het uitkiezen van zonnepanelen persoonlijk advies, hoogwaardige zonnepanelen en installatie van de panelen. Zonnepanelen moeten aan een Europese kwaliteitsnorm voldoen. Dit geldt niet alleen voor de kwaliteit van de panelen, maar ook is het belangrijk dat deze op de juiste manier, met voldoende kennis, worden neergelecht. Het is mogelijk om de zonnepanelen zelf aan te leggen, maar er wordt geadviseerd om de panelen te laten neerleggen door iemand met een ISO- en TÜV- certificaat. BonGo Solar is ISO- en TÜV-gecertificeerd, waardoor je je installatie zorgeloos kunt overlaten aan deze vakmannen.