Inboedel beschermen tegen inbrekers

Jaarlijks vinden er enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland, waarbij tal van dierbare en waardevolle voorwerpen verloren gaan. U moet er toch niet aan denken, dat wildvreemden delen van uw inboedel meenemen? Reden genoeg om uw inboedel goed te beschermen tegen inbrekers in uw plaats. Een slotenmaker kan u hierbij helpen, door u advies te geven en te helpen bij de installatie van bijvoorbeeld sloten en inbraakpreventieapparatuur in uw woning! Een goede beveiliging van uw inboedel is namelijk meer dan het wegleggen van waardevolle spullen uit het zicht van inbrekers.

Vormen van bescherming tegen inbraak

Een goede bescherming van uw inboedel tegen inbraak begint met het installeren van de juiste sloten in uw ramen en deuren. Veelal maakt men gebruik van zogenaamde cilindersloten, die op twee punten met de deurpost verbonden zijn. Beter is het echter om te kiezen voor driepuntsloten, die logischerwijs op drie punten in de deurpost zitten. Het kost een inbreker hierbij meer tijd om de deur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden veel groter is. Een inbreker zal uw woning daarom liever links laten liggen bij dit type sloten.

Naast de juiste sloten, kunt u kiezen voor optionele beveiligingscomponenten. Voorbeelden hiervan zijn bewegingssensoren, elektronische camera’s, enzovoorts. Het voordeel aan deze camera’s, is dat het tegenwoordig overal mogelijk is om via uw tablet of mobiele telefoon live mee te kijken met de beelden van uw camera. Zo weet u altijd of uw inboedel veilig is!

Ook magneetcontacten zijn momenteel erg populair. Deze magneetcontacten worden op uw deur en deurpost geplaatst, waarbij er een alarm in uw woning afgaat als het contact tussen de magneten voor een bepaalde tijd wordt onderbroken. Het fijne aan deze componenten is dat u ze vrijwel niet ziet, terwijl dit bij een camera of bewegingssensor wel zo is.

Zonnepanelen zijn het nieuwe doelwit

Met de opkomst van zonnepanelen is er voor veel inbrekers een nieuw en gemakkelijk doelwit bijgekomen. Doordat de inbrekers niet het huis in hoeven om bij de zonnepanelen te komen is het erg gemakkelijk voor ze om de zonnepanelen mee te nemen. Veel mensen hebben de zonnepanelen ook niet goed genoeg beveiligd terwijl er wel meerdere manieren zijn waarop je ze kan beveiligen. Tip 1 is dat wanneer u een alarminstallatie in uw huis heeft, uw deze vrij gemakkelijk aan kan sluiten op de zonnepanelen. In het frame van de zonnepanelen bevinden zich doorvoergaten. Als u hier een draad door laat lopen geeft het een seintje wanneer dit draad doorbroken wordt. Tip 2 is dat u uw inbusbouten vervangt voor  éénrichtingsschroeven van roestvrij staal . Deze schroeven kunnen niet worden losgeschroefd zonder dat de zonnepanelen beschadigd worden. Zo zal de dief snel genoeg door krijgen dat er niks nuttigs voor hem te halen is en laat hij ze misschien met rust. Het is natuurlijk zonde om de zonnepanelen, waar u zo veel in geïnvesteerd heeft, te verliezen.

Advies van een slotenmaker

Informeer eens bij uw kennissen en familieleden of zij ervaring hebben met slotenmakers, om zo de beste slotenmaker te vinden. Een slotenmaker kan u advies geven over de verschillende mogelijkheden om uw inboedel te beschermen tegen inbrekers en deze direct voor u installeren.