Steeds meer slecht verzekerde senioren

Het is natuurlijk al langer bekend dat er in Nederland sprake is van een stijgende vergrijzing. Dit betekent eigenlijk niets anders dat er zich in onze samenleving steeds meer ouderen bevinden. De meeste ouderen hebben de zaakjes goed geregeld, zo hebben ze bijvoorbeeld een goede uitvaartverzekering afgesloten. Helaas is er ook nog een hele grote groep die niet financieel bekwaam is en bijvoorbeeld vergeet om een goede uitvaartverzekering af te sluiten. De jongere generatie helpen de ouderen daarom steeds vaker bij financiële zaken zoals een uitvaartverzekering vergelijken.

Niet alleen problemen bij uitvaartverzekeringen
Niet alleen bij de uitvaartverzekering heerst dit probleem, we zien het bijvoorbeeld ook terug bij de WA verzekeringen (ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd). Ouderen zijn vaak maar beperkt verzekerd tegen de schade die ze bij andere aanbrengen, juist omdat ze vaak niet echt bezig zijn met dergelijke verzekeringen. De senioren zijn vaak afhankelijk van de expertise van zoons, dochters of kleinzoons en kleindochters voor het regelen van de financiële zaken.

Tussenpersoon voor het afsluiten van uw verzekeringen
Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer intermediairs zich richten op het bieden van aanvullende service aan senioren. Zo ontstaan er steeds meer tussenpersonen die zich volledig richten op de doelgroep ‘senioren’. Het is echter wel belangrijk om goed op de intenties van dergelijke tussenpersonen te letten, het gaat hen er namelijk meestal om zoveel mogelijk geld aan u te verdienen. Vaak zullen alleen de verzekeringen waarop de intermediair een hoge vergoeding krijgt aan u worden aangeboden.

Vergelijk verzekeringen bij meerdere intermediairs
Het is daarom belangrijk om altijd te vergelijken bij meerdere intermediairs, zodat u een beter beeld krijgt van de verzekering die in uw situatie daadwerkelijk het goedkoopst is. Op deze manier voorkomt u in ieder geval dat u te veel geld betaalt voor de verzekeringen die u afsluit. U wilt toch ook goed en goedkoop financieel ingedekt zijn?

Bron: https://www.uitvaartverzekering-vergelijken.com