Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar voor ondernemers

Het wordt ondernemers sterk aangeraden om voor het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te kiezen. Niet voor niets; het verkleint het risico op onverwachte hoge kosten bij schade aan andermans bezittingen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende leiding, wanneer een medewerker in een muur boort en de leiding raakt. Bij constructiewerkzaamheden kan het gaan om een productiefout, waarbij materialen vervangen moeten worden. Nog beter dan het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is het voorkomen van productiefouten. Dit doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor een CNC-bewerking van materialen. Gebruik Edustry vergelijker om snel een professioneel CNC bedrijf in jouw regio te vinden. Deze partij raadt je op basis van de online ingevoerde opdracht een geschikt CNC bedrijf aan.

Werkwijze van een CNC bedrijf

CNC is een afkorting van het Engelse Computer Numerical Control. Het betekent concreet dat een specialist de wensen van een opdrachtgever omzet naar logische instructies voor een computer, vaak met behulp van speciale software. De computer vertaalt deze instructies naar commando’s voor de CNC machine. Een groot voordeel van deze manier van werken is de minimale kans op fouten; de instructies moeten slechts eenmaal correct worden ingevoerd. Er blijft hierdoor veel minder restafval over. Daarnaast werken de machines ’s nachts ook. Onderdelen zijn hierdoor sneller klaar, waardoor vertraging in andere processen voorkomen wordt.

Dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Zelfs wanneer je voor de hulp van een CNC bedrijf kiest voor de productie van losse onderdelen, is het raadzaam een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dat geldt voor organisaties die veel bij klanten op locatie aan het werk zijn. Geef je als organisatie voornamelijk advies aan klanten? Kijk in dat geval eens naar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Fouten in berekeningen, leidend tot hoge kosten voor de afnemer, worden door dit type verzekering gedekt. Het is als organisatie haast niet te voorkomen, dat er af en toe fouten worden gemaakt. Met de juiste verzekering voorkom je dat dit grote consequenties heeft.