Besparen op je zorgverzekering door te voorkomen in plaats van genezen

Voorkomen is beter dan genezen, als we het gezegde mogen geloven! Dat dit gezegde klopt, blijkt wel uit het feit dat blessures vaak hoge kosten met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van koelmiddelen of een verbandje, om de blessure in eerste instantie zelf te verhelpen. Mocht dit niet werken, dan zal je voor de behandeling van een blessure naar een huisarts, ziekenhuis of specialist moeten. Op basis van de bron van de blessure kan de arts je doorverwijzen naar een fysioloog, waar je vervolgens verschillende oefeningen uitvoert om de pijn te verlichten.

Kosten voor medische hulp worden niet altijd gedekt

Het is afhankelijk van de dekking van je verzekering, welk deel van de kosten gedekt wordt bij een sportmedische behandeling om blessures te verhelpen. Het kan dus voorkomen, dat je een groot deel van het herstel van de blessure zelf moet bekostigen. Iets wat je wenst te voorkomen, door de blessures te voorkomen.

Tip: bekijk aan het eind van het jaar goed welke medische zorg je het komende jaar nodig verwacht te hebben. Zo kan je de verzekeringen laten aansluiten bij de benodigde zorg en voorkom je een hoge rekening.

Voorkom blessures door zooltjes te gebruiken

Blessures zijn zeer regelmatig het gevolg van verkeerd schoeisel. Het kan om die reden het overwegen waard zijn om te investeren in zooltjes. Heb je bijvoorbeeld last van pijn in de bal van je voet? Bekijk de website van een aanbieder van zooltjes in dat geval eens, om te zien welke oplossing de zooltjes in zo’n geval bieden. Zooltjes hebben naast hun corrigerende werking bij een verkeerde houding tijdens het lopen, ook een dempende werking. Dankzij die dempende werking krijgen je gewrichten minder klappen te verwerken, waardoor de kans op een blessure afneemt.