De effectiviteit van de verschillende voorbehoedsmiddelen

  1. Home
  2. /
  3. Zorgverzekering
  4. /
  5. De effectiviteit van de verschillende voorbehoedsmiddelen
pills-1354782_960_720

De effectiviteit van de verschillende voorbehoedsmiddelen

Posted in : Zorgverzekering on by : admin Comments:

Als je niet zwanger wilt raken is het aan te raden om gebruik te maken van voorbehoedsmiddelen. Er zijn verschillende voorbehoedsmiddelen waar je gebruik van kunt maken. Soms worden de kosten voor bepaalde voorbehoedsmiddelen gedekt door je zorgverzekering. Wij geven je meer informatie over de effectiviteit van de verschillende voorbehoedsmiddelen.

De anticonceptie pil
De anticonceptie pil is een betrouwbare voorbehoedsmiddel. Het komt echter nog erg vaak voor dat er pillen van dezelfde strip worden vergeten. Dit klinkt veel mensen bekend in de oren. Als dit je overkomt, is het relevant dat je direct in actie komt als je seks hebt gehad in de vijf dagen daarvoor. De kans bestaat namelijk dat je zwanger bent geraakt. Je kunt een zwangerschap voorkomen door een Morning-afterpil te slikken. Je hebt de keuze uit twee soorten morning after pillen. Een morning afterpil kun je kopen zonder recept. Het is te verkrijgen bij de drogist of apotheek. Je hoeft hiervoor dus niet naar de huisarts te gaan. Merk je dat je vaak meerdere pillen van een strip niet inneemt, dan is het aan te raden om ook te kijken naar andere voorbehoedsmiddelen. Het is daarnaast goed om te weten dat de pil je niet beschermt tegen SOA’s.  

Het condoom
Als je gebruik maakt van een condoom ben je goed beschermd tegen SOA’s. Als je geen vaste relatie hebt, is het aan te raden om gebruik te maken van een condoom om jezelf goed te beschermen. Is tijdens de seks het condoom gescheurd? Dan bestaat de kans dat je zwanger bent geraakt. Dit risico bestaat ook als het condoom tijdens de seks is afgegleden. Wil je niet zwanger raken? Dan is het aan te raden om zo snel mogelijk een morning pil te gebruiken. Probeer deze zo snel mogelijk aan te schaffen na het hebben van onbeschermde seks. Als je vaak last hebt van een gescheurde of afgegleden condoom  kun je beter kiezen voor een ander voorbehoedsmiddel.