Wordt een haartransplantatie verzekerd?

Naarmate mensen ouder worden zullen zij steeds meer haar verliezen. Dit kan zeker bij mannen tot een bepaalde vorm van kaalheid leiden op latere leeftijd. Veel mensen vinden het een vreselijk idee dat ze hun haren zullen verliezen, waardoor ze op zoek gaan naar middelen die dit voorkomen. Bij een drogisterij of supermarkt vind je tal van verschillende shampoos en andere middelen die beweren het uitvallen van haren tegen te gaan. Het is echter lang niet altijd zo dat deze middeltjes een effectieve oplossing bieden. Iets wat wel werkt om kaalheid tegen te gaan is het laten uitvoeren van een haartransplantatie. Houd er rekening mee dat een haartransplantatie de nodige kosten met zich meebrengt.

Vergoeding voor een haartransplantatie

In veel gevallen zal je geen vergoeding krijgen voor het laten uitvoeren van een haartransplantatie, tenzij hier een medische reden voor is. Bij een erfelijke vorm van haaruitval zal je verzekeraar dus geen vergoeding uitkeren voor het laten uitvoeren van een dergelijke behandeling. Wanneer je echt psychisch lijdt onder de gevolgen van de kaalheid, dan kan het zo zijn dat een verzekering wel overweegt om je een vergoeding voor de haartransplantatie te geven. Houd er rekening mee dat dit alleen kan op het moment dat een arts of psycholoog de psychische klachten heeft vastgesteld. Daarbij verschilt het per verzekeraar wat de precieze vergoeding zal zijn.

Verschillende praktijken met elkaar vergelijken

Doordat een haartransplantatie niet door je verzekering gedekt wordt in veel gevallen, lijkt het al snel verleidelijk om voor een goedkope praktijk te kiezen. Dit brengt echter risico’s met zich mee! In Nederland zijn er nauwelijks praktijken die deze behandelingen op de officiële en goedgekeurde manier uitvoeren. Om vervelende bijwerkingen te voorkomen en verzekerd te zijn van een goed resultaat, is het raadzaam om voor de beste praktijk te kiezen voor een haartransplantatie in plaats van de goedkoopste praktijk.