Zorgverzekering kiezen

  1. Home
  2. /
  3. Zorgverzekering
  4. /
  5. Zorgverzekering kiezen

Zorgverzekering kiezen

Posted in : Zorgverzekering on by : admin Comments:

Er zijn vele zorgverzekeringen in Nederland en allemaal hebben ze je ten minste wel iets te bieden. Maar er zijn er zoveel dat we snappen dat je af en toe door de polissen de dekking niet meer ziet. Welke verzekering kun je er het beste op vertrouwen om zoveel mogelijk te vergoeden? Mag je wel zelf je ziekenhuis of andere zorgverlener kiezen? Heb je aan de basisverzekering nou genoeg of moet je toch maar die aanvullende verzekering erbij nemen? Dit zijn allemaal vragen die bij je op kunnen komen als je op zoek bent naar een zorgverzekeraar. Om je wat meer inzicht te verschaffen in het land der verzekeringen zijn er websites zoals Zorgkiezer die je kunnen helpen om te ontdekken welke zorgverzekering het beste bij je past.  Maar wat is nog meer belangrijk? Daar kun je hieronder over lezen.

Dekking
Allereerst kijk je natuurlijk hoeveel fysiotherapieverzekering en tandartsverzekering er in het pakket zitten. Maar daarnaast zijn ook nog wat andere dingen belangrijk. Zo zijn er bijvoorbeeld verzekeraars die je niet zomaar naar ieder willekeurig ziekenhuis laten gaan. Vaak willen ze je naar de goedkoopste zorgverlener sturen, ook als dit ziekenhuis zich bevindt aan de andere kant van het land. Maar jij wilt natuurlijk de beste zorg en niet de goedkoopste ongeacht of je hiervoor ver moet reizen of deze zich om de hoek van de staat bevindt. Je moet vertrouwen hebben in degene die jou opereert of jouw behandeling leidt. Het is immers wel je lichaam en gezondheid waar het over gaat. Kies een verzekering die dit begrijpt en open staat voor de zorg en verpleging van jouw keuze. En misschien ben je wel geïnteresseerd in alternatieve zorg in plaats van reguliere medische zorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan acupunctuur, homeopathie en manuele geneeskunde. Dan is het belangrijk te controleren of een verzekering hiervoor open staat voordat je een polis bij ze besluit af te sluiten. Of bij het gebruik van medicatie zoals paracetamol of erectiepillen. Ook hier kunnen verschillen per zorgverzekeraar zitten.  

Kijk naar de Toekomst
Als het goed is blijf je in ieder geval een aantal jaar bij dezelfde verzekeraar. Als je de goede verzekering hebt gevonden is er echter geen reden om over te stappen. Denk daarom niet alleen aan het heden maar ook aan de toekomst. Misschien heb je nu nog niet veel of zelfs geen bril of gehoorapparaat nodig, maar in de toekomst wel. Bedenk dus goed welke zorg jij waarschijnlijk acht en dus verzekerd wilt hebben.

Wat Vinden Klanten?
Mocht je een zorgverzekeraar op het ook hebben, dan wil je natuurlijk weten of ze echt zo betrouwbaar zijn als ze op hun website lijken te zijn. Hier kun je alleen maar achter komen via echte klanten van een zorgverzekeraar. Daarom is het verstandig te kijken wat echte klanten over een bepaalde zorgverzekeraar te melden hebben. Je kunt bijvoorbeeld eens naar de mening van een vriend vragen die verzekerd is bij Zorgdirect. Mocht je meer onafhankelijke reviews willen lezen, dan kun je eens naar een website als NederlandReview gaan. Hier kun je veel reviews vinden waarin mensen hun mening verkondigen of over hun ervaring met een zorgverzekeraar vertellen.