Waar vind ik de goedkoopste Maaltijdbox?

Maaltijdboxen zijn duur is een vaak gehoorde kreet. En inderdaad: wanneer je alle producten uit een maaltijdbox los zou kopen in een supermarkt ben je zeer waarschijnlijk wel goedkoper uit. Wat veel mensen bij deze vergelijking niet meenemen zijn extra kosten en extra tijd die je kwijt bent wanneer je jouw boodschappen los bestelt. Een bezoekje aan de supermarkt kost je al snel een uur tijd, inclusief de reistijd. Daarnaast ben je brandstofkosten kwijt, en soms moet je zelfs nog betalen voor het parkeren. Simpel gezegd betaal je dus een beetje meer om te kunnen profiteren van al het gemak dat een maaltijdbox biedt. Je kunt daarnaast al snel veel geld besparen. Hoe? Maaltijdbox vergelijken! Wie vergelijkt ontdekt snel genoeg waar hij of zij het goedkoopst zo’n foodbox kan aanschaffen. Wel zo handig.

Maar stel je wilt gebruik maken van het gemak van een maaltijdbox, maar je wil niet teveel betalen. Wat is de goedkoopste maaltijdbox op de Nederlandse markt, zul je je misschien afvragen. Hieronder een kort overzicht met de meest goedkope maaltijdboxen van Nederland. In deze prijzen zijn eventuele maaltijdbox kortingscodes niet inbegrepen. Deze kortingen lijken vaak direct ontzettend aantrekkelijk, en dat zijn ze zeker. Maar let er wel op dat deze korting maar een keer geldt: daarna betaal je “gewoon” de reguliere prijs voor jouw maaltijdbox.

Wanneer je een maaltijdbox voor twee personen voor 3 maaltijden wilt bestellen, ben je het goedkoopst uit bij de AH Allerhande Box. Voor deze box betaal je een prijs van €35. Bij andere bekende aanbieders ben je iets duurder uit. HelloFresh vraagt € 39 voor de maaltijdbox voor twee personen voor 3 maaltijden, bij Mathijs Maaltijdbox is de prijs ook € 39 voor een soortgelijke box. Ook bij een box voor 4 personen is de Albert Heijn het goedkoopst. Voor alle aanbieders geldt dat naarmate je een box voor meer personen neemt, je onder aan de streep goedkoper uit bent. De prijs per persoon per maaltijd is dus al weer iets lager wanneer je een 4-persoons box kiest.

Overigens, De AH Allerhande Box is niet alleen het goedkoopst. Deze box van de AH onderschiedt zich ook doordat je niet vastzit aan een abonnement. Daarnaast kun je bij het bestellen direct al je andere boodschappen selecteren. Zo betaal je maar een keer de bezorgkosten wat ook weer scheelt. Voor veel mensen is dit laatst genoemde voordeel een reden om de boodschappen én een maaltijdbox bij Albert Heijn te bestellen. Concurrenten als HelloFresh en Mathijs Maaltijdbox kunnen een dergelijk voordeel op dit moment nog niet bieden. Zij hebben nog geen samenwerking met bijv. een groothandel of supermarkt.