Efficiënt besparen op de premie van uw scooterverzekering

Wanneer u ervoor heeft gekozen om een scooter aan te kopen moet u er eveneens altijd rekening mee houden dat u deze scooter op een bepaalde manier zult moeten laten verzekeren. Het afsluiten van een zogenaamde scooterverzekering leent zich hier uitstekend voor. Het is wat dit betreft van belang om er rekening mee te houden dat een scooterverzekering in tal van verschillende uitvoeringen op de markt is terug te vinden. Zo is het bijvoorbeeld helemaal niet uitsluitend mogelijk om schade aan derden te laten verzekeren. Wilt u graag alles te weten komen over de scooterverzekering en wilt u bovendien ook graag ontdekken hoe u de kostprijs van uw scooterverzekering zo laag mogelijk kunt houden? Dan kunnen we niets anders dan zeggen dat u daarvoor op deze pagina aan het juiste adres bent. 

Hoeveel kost een scooterverzekering afsluiten? 

Het spreekt voor zich dat ervoor het afsluiten van een scooterverzekering in de praktijk altijd rekening dient te worden gehouden met het betalen van een bepaalde verzekeringspremie. Er zijn twee zaken die de hoogte van deze verzekeringspremie bepalen, namelijk: 

  1. De specificaties waar de scooter over beschikt die u wenst te laten verzekeren; 
  2. Het eventuele schadeverleden van de bestuurder van de scooter; 

Naast bovenstaande is het ook nog eens zo dat een scooterverzekering zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven in verschillende vormen kan worden afgesloten. Zo maken we bijvoorbeeld concreet een onderscheid tussen de opties zoals hieronder aangegeven: 

  1. De standaard WA-verzekering voor scooters; 
  2. De WA+ diefstal scooterverzekering; 
  3. De WA+ diefstal+ aanrijding verzekering; 

In principe is het zo dat alle drie de bovenstaande scooterverzekeringen in de praktijk het overwegen meer dan waard kunnen zijn. Voor welk type scooterverzekering u finaal zal gaan kiezen is evenwel altijd afhankelijk van verschillende zaken. Denk hierbij niet alleen aan de frequentie waarmee u met de scooter gaat rijden, maar ook aan het aankoopbedrag van uw scooter en het budget dat u voor de verzekeringspremie voor handen heeft. 

Welke dekking past bij u?

Is de gewone WA-verzekering voor uw scooter vergelijken interessant? 

Bovenstaande heeft duidelijk gemaakt dat er aldus in de praktijk voor kan worden gekozen om een scooterverzekering op verschillende manieren en in verschillende vormen af te sluiten. De WA-verzekering is de meest standaard scooterverzekering die op de markt is terug te vinden. Voor dit type van verzekering geldt dat ze enkel en alleen de schade indekt welke met uw scooter wordt veroorzaakt ten opzichte van derden. In het merendeel van de gevallen geldt voor deze verzekering dat ze wettelijk verplicht is. Betekent deze wettelijke verplichting ook meteen dat de premie voor dit type van scooterverzekering is vastgesteld? Toch niet. 

Het is een vaak gehoord misverstand dat mensen een WA scooterverzekering niet gaan vergelijken omdat ze er zomaar vanuit gaan dat de verzekeringspremie daarvoor toch wettelijk is vastgesteld. Dat is dus niet zo. Het spreekt dan ook voor zich dat ook het uitvoeren van een objectieve vergelijking voor een WA scooterverzekering meer dan de moeite waard kan zijn. 

Drie interessante bespaartips voor een scooterverzekering afsluiten 

Het spreekt voor zich dat een scooterverzekering afsluiten in de praktijk altijd gepaard gaat met een bepaalde kostprijs. De verzekeringspremie die voor een scooterverzekering dient te worden betaald wordt altijd bepaald aan de hand van verschillende factoren. Niet alleen wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de specificaties van de scooter, ook het mogelijke schadeverleden van de bestuurder kan meetellen. Hoe dan ook, wilt u er graag voor zorgen dat de premie voor uw scooterverzekering zo laag mogelijk kan worden gehouden? Dan is het altijd een must om rekening te houden met de onderstaande drie bespaartips!

 1.) Denk goed na voordat u een scooter gaat kopen

De prijs die u moet betalen voor het afsluiten van een scooterverzekering is in eerste instantie altijd afhankelijk van het soort scooter welke u wenst te laten verzekeren. Wat betekent dit concreet? Zeer eenvoudig. Een scooter laten verzekeren welke beschikt over zware specificaties zorgt er in de praktijk altijd voor dat u rekening moet houden met een stevig kostenplaatje. Dat kan gelukkig ook anders. Door te kiezen voor een scooter met eerder bescheiden specificaties is het dan ook perfect mogelijk om op een efficiënte manier de te betalen verzekeringspremie te drukken. Let wel, dit is uiteraard iets waar u reeds bij de aankoop van de scooter rekening mee dient te houden. Heeft u reeds een scooter aangekocht? Dan kunt u met deze bespaartip helaas niet zoveel meer doen.

 2.) Zorg voor een zo optimaal mogelijk risicoprofiel

De meest voordelige scooterverzekering afsluiten is in de praktijk ook altijd alleen maar mogelijk wanneer u over een gunstig risicoprofiel beschikt. Heeft u in het verleden reeds één of meerdere malen een schadegeval gehad waarbij de schade van uw kant over een verwijtbaar karakter beschikte? In dat geval zal dit altijd resulteren in een aanzienlijk slechter risicoprofiel. Het gevolg hiervan is dat er altijd een extra premie zal worden aangerekend. Wilt u dit koste wat het kost kunnen voorkomen? Dan is voorzichtig rijden en het risico op mogelijke schade zo beperkt mogelijk houden altijd een absolute must.

 3.) Vergelijk premies van scooterverzekeringen bij diverse verzekeraars

Tot slot is er nog een zeer belangrijke bespaartip met betrekking tot het afsluiten van een scooterverzekering. Het is in de praktijk dan ook altijd zo dat u er goed aan doet om even de kostprijs van de scooterverzekering bij verschillende verzekeraars te vergelijken. Dit geldt voor alle scooterverzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden en dus ook voor de WA-verzekering. Tijdens het vergelijken van de verzekeringspremie van de scooterverzekering bij verschillende verzekeraars zal duidelijk worden dat er onderling niet alleen bepaalde prijsverschillen bestaan, daarnaast is het ook nog eens zo dat er mogelijks nog aanspraak kan worden gemaakt op een extra interessante bonus. U even grondig verdiepen in de geldende verzekeringsvoorwaarden is in de praktijk dan ook altijd de moeite meer dan waard. Door het uitvoeren van een vergelijking kiest u uiteindelijk in de praktijk hoe dan ook altijd voor de meest interessante scooterverzekering welke er op de markt is terug te vinden.