Wanneer is een fietsverzekering interessant voor mij?

Zeker wanneer je een dure fiets in de schuur hebt staan, kan het afsluiten van een fietsverzekering interessant zijn. In dit artikel geven we voorbeelden van situaties, waarin een dergelijke verzekering goed van pas komt. Wist je bijvoorbeeld dat ook schade aan je fiets gedekt kan worden via een fietsverzekering? Op het moment dat je mobiliteit afneemt, kan het prettig zijn om schade aan je dure elektrische fiets niet zelf te hoeven bekostigen. Vaak lopen de kosten voor het herstel van schade al snel op!

Dekking van een fietsverzekering

Om te kunnen beoordelen of een fietsverzekering ook wat voor jou is, doe je er verstandig aan om kritisch naar de dekking van deze verzekeringen te kijken. Welke schade wordt gedekt en welke schade valt niet onder de fietsverzekering? Hoe zit het met schade aan accessoires van de fiets? Vallen deze standaard onder de fietsverzekering, of heb je hier een aanvullende verzekering voor nodig? Enzovoorts. In de polisvoorwaarden van de verschillende fietsverzekering kun je hier meer informatie over vinden.

Tip: kijk ook naar schade die niet wordt gedekt! Dit geldt bijvoorbeeld voor slijtage aan de fiets, schade of diefstal bij een fiets die niet op slot stond, enzovoorts.

Online een vergelijking maken tussen verzekeringen

De goedkoopste fietsverzekering vind je heel eenvoudig met een online vergelijkingstool. Er zijn verschillende websites, waarop dergelijke tools worden aangeboden. Een fietsverzekering afsluiten wordt zo heel eenvoudig! Vaak kun je vanuit een dergelijke tool direct een fietsverzekering afsluiten. Zeker bij dure fietsen is het afsluiten van een fietsverzekering meer dan het overwegen waard.

Tip: zorg er altijd voor, dat je de factuur van een aangekochte fiets goed bewaart. Scan de factuur bij voorkeur in, om te voorkomen dat de inkt steeds minder goed leesbaar wordt. Deze factuur kan je nodig hebben om schade aan de fiets vergoed te krijgen.