Welke bootverzekering kun je kiezen?

Net als bij een autoverzekering is het belangrijk dat je boot wordt verzekerd. Heb je onlangs een boot bij de jachtmakelaar gekocht en ben je nog niet bekend met het verzekeren van je boot? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je jouw boot kunt verzekeren. In dit artikel vertellen we er meer over.

WA dekking

Bij een bootverzekering is de WA dekking het verplichte onderdeel van de bootverzekering. De WA dekking zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor schade die je toe zou brengen aan anderen. Denk hierbij aan de schade die toegebracht zou kunnen worden aan een andere boot, maar ook aan een steiger of zelfs een zwemmer. Daarnaast dekt de WA verzekering ook zaken als hulpverlening in Europa en bijkomende kosten die door de overheid verplicht worden gesteld zoals het lichten, bergen en opruimen van de boot.

Casco dekking

Bij de casco dekking wordt de boot verzekerd voor WA dekking en daarnaast ook voor schade aan de eigen boot. Je ontvangt dan onder andere een vergoeding bij brand, diefstal of schade die door eigen toedoen is veroorzaakt. Bij de casco dekking wordt er een onderscheid gemaakt tussen de basisverzekering en de uitgebreide verzekering. Bij de uitgebreide verzekering wordt de boot ook verzekerd wanneer er schade is ontstaan door: inductie, schade door vorst, fabrieksfouten en vandalisme. Bij de uitgebreide casco dekking zit er ook nog eens drie jaar gratis een aanschafwaardegarantie. Dat betekent dat de aanschafwaarde van de boot wordt vergoedt wanneer deze wordt gestolen of total loss raakt.

Inboedel dekking

Aanvullend op de WA is het mogelijk om met een inboedelverzekering diefstal en schade aan losse spullen te vergoeden. Wanneer er wordt gekozen voor een Casco dekking, zowel basis als uitgebreid wordt de inboedel gratis meeverzekerd.

Meer weten?

Wil je meer weten wat er allemaal geregeld moet worden bij het kopen van een boot? Lees je eens verder in met behulp van een blog of vraag het na bij de jachtmakelaar waar je de boot hebt gekocht.