Wordt een traplift (deels) vergoed door de zorgverzekering?

Bij het laten plaatsen van een traplift in huis zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo moet je voldoende ruimte in huis hebben om de traplift kwijt te kunnen. Je hebt hierbij de keuze uit een platformlift met een compleet platform en een traplift met een stoeltje. Daarbij spelen ook de traplift kosten een rol bij de keuze die je maakt. Wist je dat veel aanbieders van trapliften ook tweedehands modellen aanbieden? Met een tweedehands traplift hoeft een dergelijk hulpmiddel helemaal niet zoveel te kosten. Op internet lees je hier meer over.

Ook kun je in aanmerking komen voor een vergoeding om de traplift in huis te laten plaatsen. Zowel verzekeraars als gemeentes keren vergoedingen uit. Lees snel verder, om te zien of dit ook voor jou geldt.

Vergoeding afhankelijk van je verzekering

Het is afhankelijk van de (aanvullende) verzekeringen die je afgesloten hebt, of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor de traplift in huis. Houd er hierbij rekening mee dat een traplift vaak niet volledig vergoed wordt. Het gaat hierbij om een gedeeltelijke vergoeding. Op basis van de afgesloten verzekering zal de verzekeraar hulp bieden bij het bekostigen van de traplift. In de polisvoorwaarden van je verzekering kun je hier meer informatie over vinden.

Gemeentes bieden soms ook vergoedingen

Niet alleen via een verzekeraar kun je in aanmerking komen voor een vergoeding. Ook via de gemeente worden regelmatig vergoedingen uitgekeerd voor het plaatsen van een traplift in huis. Het is hierbij afhankelijk van de gemeente waarin je woont, of dit ook voor jou geldt. Op de website van de gemeente, of via het gemeenteloket, kun je hier vaak meer informatie over vinden. Door dergelijke vergoedingen aan te vragen, hoeft de investering in een nieuwe traplift helemaal niet zo groot te zijn.