Verzekerd op wereldreis

Bij een verre reis hoort natuurlijk ook een goede reisverzekering. Een ongeluk zit in een klein hoekje zoals we allemaal wel weten, het is natuurlijk zonde als je je reis moet afbreken omdat je de rekening van het ziekenhuis niet kunt betalen. Daarom is het kiezen van een goede reisverzekering zeker belangrijk maar niet eenvoudig. Als je voor een langere tijd naar het buitenland gaat kan het zijn dat er bepaalde regels gelden voor een reisverzekering. Er zijn diverse verkeringen als je op reis gaat, zo zijn er verzekeringen die geldig zijn als je alleen gaat reizen. Maar er zijn ook combinatie pakketten zoals reizen & vrijwilligerswerk of werken & reizen. Met een reisverzekering kun je vaak 180 dagen op reis en bij sommige reisverzekeringen kun je zelfs 365 dagen aangesloten in het buitenland zijn. Bij sommige reisverzekeringen is vrijwilligerswerk, stage of studie alleen verzekerd wanneer je de zakenreismodule afsluit, deze kosten zijn niet meegenomen in de standaardberekening. Ben je van plan om betaald werk te gaan doen dan is een doorlopende reisverzekering niet geldig. Hiermee mag je namelijk geen betaalde werkzaamheden uitvoeren, bekijk daarom goed welk backpackersverzekering je nodig hebt.

Verzekering en visums in het buitenland

Een basisverzekering vergoed niet de extra kosten voor zorg in het buitenland, denk bijvoorbeeld aan de kosten die u heeft bij een ongeval of een ziekte waardoor je langer in het buitenland moet blijven. Tevens worden de kosten voor vervoer van de overledene door een ongeval of ziekte niet vergoed en de extra kosten voor dringende familieomstandigheden waardoor je terug naar Nederland moet worden ook niet vergoed. Daarnaast is de zorg in het buitenland vaak veel duurder waardoor de basisverzekering maar een deel van de totale onverwachtse kosten kan veroorloven. Zoveel onverwachtse kosten wil je natuurlijk niet hebben tijdens een heerlijk vakantietripje daarom is het belangrijk om een goede verzekering te hebben. Daarnaast zijn er nog veel andere dingen die vaak vergeten worden maar wel geregeld moeten worden voordat je op vakantie gaat zoals het aanvragen van een visum is voor veel mensen onbek end. Voor diverse landen heb je een visum nodig om toegelaten te worden tot het land waar je op vakantie naar toe wilt. Heb je geen visum geregeld bij aankomst op de luchthaven dan is de kans groot dat je weer teruggestuurd wordt en je vakantie niet door kan gaan.

Voor vertrek je vakantie goed geregeld

Zorg er dus voor dat er een aantal dingen goed geregeld zijn voordat je op vakantie gaat. Het zou zonde zijn als je lang uitkijkt naar een vakantietripje en deze helaas niet door kan gaan of dat er een aantal dingen mislopen die je voor had kunnen zijn. Veel mensen gaan dan ook vaak met veel risico op vakantie door geen verzekering te regelen wat naast veel stress en geregel ook een enorm kostenplaatje oplevert aan het eind van de vakantie. Dit is vaak een onverwachtse teleurstelling voor mensen dus het is zeker niet overbodig om een goede verzekering te regelen.

Bron: Vliegengoedkoop.nl

Categorie├źnBlog