Wat moet je doen als je buitengesloten bent?

Hoewel je hoopt dat het je nooit zal overkomen, kun je jezelf per ongeluk hebben buitengesloten. Denk bijvoorbeeld aan het vergeten van de sleutel, het verlies van je sleutel onderweg naar huis, enzovoorts. Ook kan je sleutel in het slot zijn afgebroken, doordat de cilinder bijvoorbeeld verroest is en minder goed draait. Of wat te denken van vorstschade als oorzaak van een buitensluiting? Voorheen was het heel gebruikelijk om bij een buitensluiting een ruitje van je woning in te gooien. Via het ingeslagen ruitje kon je zo alsnog naar binnen komen. Tegenwoordig is dit sterk af te raden! Er is een slimmere optie, namelijk het inschakelen van de hulp van een spoedslotenmaker.

Een spoedslotenmaker in de buurt inschakelen

Het fijne aan een spoedslotenmaker in de buurt is dat deze slotenmaker zowel tijdens kantoortijden, als daarbuiten in te schakelen is. Daarbij kun je de spoedslotenmaker ook in de weekenden bereiken voor hulp. Spoedslotenmakers beschikken over verschillende handige hulpmiddelen, die het relatief eenvoudig maken om je deur zonder schade open te maken. Dit bespaart je de kosten voor het vervangen van een kapotte ruit en is daarbij een stuk sneller. Over het algemeen staat een spoedslotenmaker binnen een half uur bij je op de stoep om de deur voor je te openen.

Zelf een gesloten deur openen

Soms lijkt het heel aantrekkelijk om een gesloten slot zelf te openen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een pincet, een haarspeldje, of soortgelijke hulpmiddelen. Dit is logischerwijs sterk af te raden! Sloten zijn opgebouwd uit tal van kleine onderdelen, die eenvoudig te beschadigen zijn als u deze zelf probeert open te draaien. Een kapot slot is lang niet altijd te herstellen. In het ergste geval moet het slot volledig vervangen worden, wat veel duurder is dan het inschakelen van een slotenmaker voor het openen van sloten bij een buitensluiting.